Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Ambasadorul SUA, despre resursele din ţara noastră: ce ar aduce României venituri enorme

21
20 Feb 2020 21:10:54
Autor: Ionuţ Mureşan
Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman e de părere că firmele controlate de guvern împiedică dezvoltarea pe piaţa liberă, în timp ce nişte legi stabile şi de bun simţ ar aduce României venituri enorme.

„Firmele controlate de guvern nu doar că favorizează practici de business ineficiente, împiedică piaţa liberă şi competiţia, dar, mai important, păstrează corupţia vie. Doar un mediu de afaceri stabil, predictibil şi complet transparent poate atrage investiţiile necesare, care să ducă la dezvoltare şi să promoveze o economie concurenţială. Transparenţa în afaceri şi responsabilitatea sunt primordiale”, a afirmat Ambasadorul SUA, citat de Flux24.ro
 
Ambasadorul Adrian Zuckerman s-a referit la situaţia din mediul de business din România în discursul rostit la Forumul CEO organizat de AmCham Romania.
 
În opinia sa, România ar beneficia enorm de pe urma vastelor sale resurse naturale, dacă legislaţia raţională şi aplicarea legii ar fi respectate. 
 
„Totuşi, foarte puţine resurse naturale sunt exploatate sau extrase eficient şi economic. Corupţia din ultimii 30 de ani a făcut ca pădurile să fie exploatate ilegal, distrugând largi suprafeţe de pădure virgină şi provocând daune mediului. Un plan eficient şi legal de tăiere a pădurilor ar aduce nu numai avantaje economice, dar şi beneficii pentru mediu. La fel, extracţia de petrol şi gaze este la un nivel foarte redus faţă de cum ar trebui să fie. Legile de funcţionare şi cele fiscale stabile şi de bun simţ ar aduce României venituri enorme din gaz şi petrol şi nu doar ar furniza securitate energetică României, ci ar transforma-o într-un exportator către alte ţări europene şi mai departe”, a subliniat Adrian Zuckerman.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Un cititor
20.02.2020, 21:21:20

De cand este in Romania acest roman ?! De cateva luni ! A si obsevat marele dezinteres pt dezvoltarea tarii !!

0 (8 voturi)
LazyBear
20.02.2020, 22:22:03

Dezinteres ”interesat”, de fapt. Tine o tara in subdezvoltare si nu mai ai nevoie de armate ca sa o supui.

+4 (8 voturi)
Victor Nagy
20.02.2020, 22:22:43

„ În opinia sa, România ar beneficia enorm de pe urma vastelor sale resurse naturale ” M-am lămurit și de acest ambasador american .... în final el este „ american ” ... chiar mai rău decât american .

+5 (9 voturi)
Constantin Gadea
20.02.2020, 22:42:17

DOMNUL AMBASADOR ADRIAN ZURCKEMAN CHIAR NU STIE CA ROMANIA E SECHESTRATA DE SLUGILE MOSCOVEI ? NU A AFLAT CA DOI HOTI ORDINARI SI TRADATORI DE TARA SI-AU FACUT DE CAP CUM AU VRUT, IMPREUNA CU BANDA LOR POLITICA, FARA SA-I PUTEM IMPIEDICA SI CA S-AU STRADUIT ZI DE ZI SA NE SCOATA DIN UE SI SA NE RUPA DE SUA ? CU SFATURI NU NE PUTEM SALVA. AJUTATI-NE SA INSTAURAM IN ROMANIA O DEMOCRATIE REALA SI SA NE DESPRINDEM TOTAL SI IN MOD DEFINITIV DE COMUNISTOIZI SI SECURIME NE CALARESC INCA SI IN PREZENT SI NE SI SPUN, IN BATAIE DE JOC..,,.FIINDCA PUTEM".SPUNETI-NE CUM SA SCAPAM DE ,,CIUMA ROSIE" , SA AVEM O CONSTITUTIE REPARATA DE NOI, CA SA PUTEM AVEA O TARA CU ADEVARAT DEMOCRATA SI SA FIM GUVERNATI DE OAMENI CINSTITI, COMPETENTI SI PATRIOTI. ATUNCI AMERICA AR PUTEA CONTA 100% PE ROMANIA. ATI AJUTAT GERMANIA SA SE REINTREGEASCA. AJUTATI-NE SI PE NOI SA NE REINTREGIM CU TERITORIILE FURATE DE STALIN ! ACEASTA E RUGAMINTEA UNUI POPOR CINSTIT, VITEAZ SI HARNIC, CARE A IUBIT TOTDEAUNA AMERICA, IN CARE NE-AM ASTEPTAT ATATA TIMP SALVAREA.

-6 (10 voturi)
IonIon Codreanu
20.02.2020, 22:59:30

Păi... cum spui că nu i-am putut împiedica?! Nu numai că NU AM VRUT să-i împiedicăm, dar i-am votat în prostie, că și acum conduc de fapt! De toate relele suntem NOI vinovați, nu mai căuta vinovați aiurea! De Moscova nu mai ascultăm de pe vremea lui Ceaușescu... CE nu ne facem SINGURI, nu ne va face NIMENI! Nu fii naiv...

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările