Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Americanii au obţinut autorizaţia de forare în perimetrul Midia. Ministrul Energiei: Aşa vom şti la ce adâncime amplasăm conducta submarină de gaze

4
21 Feb 2020 14:06:33
Autor: Afrodita Cicovschi

Americanii de la Black Sea Oil&Gas au obţinut autorizaţia pentru executarea lucrărilor de foraje geotehnice offshore pe segmentul submarin al viitoarei conducte de alimentare din amonte Ana – STG, în apropierea ţărumului, în zona Vadu, judeţul Constanţa, a informat Ministerul Economiei.

Autorizaţia emisă la solicitarea Black Sea Oil&Gas permite activităţi de investigaţii geotehnice în interiorul culoarului pe care va fi amplasată conducta submarină ce va transporta gazele extrase din perimetrul offshore Midia către ţărm. Zona proiectului MGD cuprinde zăcămintele de gaze Ana şi Doina situate la aproxiamativ 120 km de ţărmul României, în zona cu apă de mică adâncime – cca. 70 de m, a perimetrului XV Midia.
 
„Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri susţine demararea proiectelor de exploatare din perimetrele offshore. Am făcut astăzi un pas esenţial în dezvoltarea proiectului de extracţie de gaze din zăcămintele Ana şi Doina, prin semnarea autorizaţiei care permite investigaţiile geotehnice. Această autorizaţie este vitală în dezoltarea proiectului offshore, întrucât studiul geotehnic va determina adâncimea de amplasare a conductei, pentru a se asigura conformitatea cu cerinţele tehnice şi cele prevăzute în Legea Offshore. În absenţa acestui studiu nu se poate proiecta şi nici nu se poate construi conducta submarină”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Bibi Loi
21.02.2020, 15:40:27

Daca au primit aprobare pentru foraje geotehnice, vor primi si aprobarea pentru foraje de exploatare. Am ajuns ca tarile bananiere.

Mihai Popescu
21.02.2020, 15:41:08

Norvegienii exploateaza petrolul si gazele din zona lor prin asociere cu alte firme straine dar todeauna norvegienii detin 51% din actiunile asocierii. Si se vede unde au ajuns. La noi este invers, noi detinem, daca mai detinem ceva, cel mai mic procent de actiuni. Altii sunt patrioti iar conducatorii nostri sunt vinzatori de tara pt. buzunarele lor. Si se vede unde am ajuns desi avem o tara cu multe bogatii naturale.

Smeritu Pahomie
21.02.2020, 17:03:21

Norvegienii sunt stapani in tara lor, n-au fost nici cu HITLER si nici cu STALIN sau Obama....nu si-au vandut tara....

+1 (1 vot)
Carmen Florea
21.02.2020, 15:51:01

Criminalii planetei pâmãnt Amerlocii De ce nu foreazä la ei acasã prin Texas Colorado etc Nu în țara noastrã .

+1 (1 vot)
Modifică Setările