Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Andruşcă: Statul a devenit acţionar majoritar la Şantierul Naval Mangalia. Este o premieră pentru o companie care a fost privatizată

0
23 Jul 2018 12:10:18
Autor: Afrodita Cicovschi

Tranzacţia referitoare la Şantierul DMHI Mangalia a fost finalizată după patru luni de negocieri, a anunţat ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, precizând că acum statul deţine 51% dintre acţiuni, partenerului olandez, Damen Shipyards Group, revenindu-i diferenţa.

„Cu o vastă experienţă în construcţia de nave şi în managementul şantierelor navale, dovedită inclusiv în România, la Galaţi, Damen va prelua controlul operaţional. Experienţa şi managementul olandez vor contribui la stabilizarea şantierului, fiind aşteptată o recuperare durabilă şi eficientă a activităţii. În calitate de acţionar majoritar statul român va monitoriza cu atenţie evoluţia în Şantierul Naval, pentru a se asigura în legătură cu revitalizarea obiectivului industrial”, a informat Ministerul Economiei.
 
Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, consideră că, acum, există motive de optimism în şantier şi în rândul comunităţii locale, care s-a aflat o perioadă mult prea îndelungată de timp într-o situaţie dificilă.
 
“Sunt bucuros să pot anunţa finalizarea tranzacţiei pachetului de acţiuni la Şantierul din Mangalia, la exact 4 luni de când am anunţat public că împreună cu echipa din minister am rezolvat o situaţie de blocaj care dura de prea mult timp. Acum avem motive de optimism în ceea ce priveşte viitorul şantierului şi revitalizarea acestuia. Am încredere că partenerul olandez va contribui la relansarea activităţii în şantier şi la dezvoltarea acestuia. Vreau să felicit echipa de lucru din cadrul Ministerului Economiei pentru munca lor şi pentru dedicarea lor şi pentru tenacitatea cu care au urmărit să protejeze interesele statului român şi ale angajaţilor din şantier”, a declarat Dănuţ Andruşcă.
 
Ministrul Economiei a mai arătat că este o premieră pentru România, ca statul român să redevină acţionar majoritar la un obiectiv industrial strategic care fusese anterior privatizat. “Este pentru prima dată când statul român redevine acţionar majoritar la un obiectiv privatizat. Şantierul Naval este un obiectiv strategic, iar controlul statului român este o reuşită majoră. Totodată, este o dovadă a politicii economice naţionale demne pe care şi-a asumat-o Guvernul şi este o dovadă că ne ţinem de cuvânt şi că realizăm ceea ce spunem că vom realiza”, a mai afirmat Ministrul Economiei.
 
Prezent în România pentru acest eveniment, dl. Frank Eggink, membru în consiliului de administraţie al Damen Shipyards Group şi CFO, a exprimat aprecieri faţă de Ministerul Economiei şi faţă de profesionalismul echipei din minister pe durata unor negocieri complicate şi a declarat: "Cu sprijinul  Guvernului României, al Şantierului Naval 2 Mai, al forţei de muncă experimentate şi al comunităţii locale, Damen îşi propune să restabilească sănătatea financiară a şantierului, să stabilizeze ocuparea forţei de muncă şi să urmărească oportunităţi comerciale pe plan internaţional care să contribuie la restabilirea nivelurilor de activitate. Între timp, Damen va facilita o tranziţie lină şi va păstra angajată resursa umană talentată şi calificată". 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările