Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Angajatorii români angajează masiv forţă de muncă din străinătate. Ce salarii le oferă

6
25 Feb 2020 11:51:33
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto arhiva Adevărul
Foto arhiva Adevărul

Unul din trei angajatori români are în plan să recruteze forţă de muncă din străinătate, 11% afirmând că au făcut deja demersuri în acest sens, în timp ce 22% spun că nu exclud această opţiune, arată rezultatele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Peste 70% dintre companii spun că principalul motiv pentru recrutarea de angajaţi străini este lipsa forţei de muncă specializate de pe piaţa locală. Alte motive importante pentru importul de personal sunt: productivitatea redusă a angajaţilor români (36% dintre respondenţi) sau pretenţiile salariale ridicate raportat la cerinţele jobului sau aptitudinile candidaţilor (27% dintre respondenţi).
 
Principalele poziţii pentru care companiile de pe piaţa locală ar apela la angajaţi din străinătate sunt cele de muncitori necalificaţi (45% dintre angajatori), ingineri/specialişti în domenii diverse (41%), muncitori calificaţi (33%), dar şi poziţii în IT&C (12%) sau de management (8%). 
 
Angajatorii români se orientează în principal spre pieţele unde pot găsi personal la costuri mai reduse, vizată fiind, în primul rând, regiunea Europei de Sud-Est, în ansamblu, şi Republica Moldova în special. Apoi, companiile vizează ţări asiatice pentru atragerea de personal, statele din Uniunea Europeană fiind pe locul trei în topul preferinţelor. Pe ultimul loc sunt ţările africane. 
 
Cei mai mulţi recrutori (47%) sunt dispuşi să ofere un salariu net cuprins între 300 şi 400 de euro pentru angajaţii din afara ţării, iar 24% ar vrea să ofere cel mult 500 de euro. Circa 10% ar putea oferi până la 800 de euro, alţi 8% ar plăti între 800 şi 1.000 de euro, dar există şi angajatori (7%) care sunt dispuşi să ofere 1.000 de euro pentru poziţiile specializate. 
 
Patru din zece angajatori vor să implementeze sistemul de muncă de la distanţă în acest an
 
Pe de altă parte, tot pentru a atrage personalul de care au nevoie, circa 40% dintre companii spun că au în plan pentru acest an implementarea de sisteme care permit munca de la distanţă sau de acasă. O treime dintre respondenţi afirmă că au deja experienţă cu astfel de sisteme. 
 
Totuşi, cea mai mare parte a respondenţilor (41%) spun că sub 10% din personal poate beneficia de munca de la distanţă, iar alţi 20% declară că procentul urcă până la 20%. Cele mai potrivite funcţii pentru munca de la distanţă, în opinia angajatorilor, sunt cele din IT&C, financiar & contabilitate, marketing şi agenţi de vânzări. La polul opus, funcţiile care nu pot beneficia de un program de muncă remote sunt cele din producţie, management sau din zona tehnică. 
 
Angajatorii recunosc beneficiile acestui tip de muncă de la distanţă. Astfel, jumătate dintre respondenţi admit că existenţa sistemelor care permit lucrul de acasă sau de la distanţă creşte şansele de ocupare a poziţiilor, iar 45% spun că munca de acasă sau de la distanţă este un instrument de fidelizare a angajaţilor. De asemenea, aproape 45% dintre respondenţi consideră că acest sistem este mai degrabă important pentru generaţiile tinere, iar patru din zece spun că poate creşte incluziunea femeilor pe piaţa muncii. Alţi 27% afirmă că angajaţii care lucrează de acasă sau de la distanţă sunt mai productivi.
 
Sondajul a fost efectuat în perioada 03 - 18 februarie 2020, pe un eşantion de 242 companii mici, medii şi mari din România.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Adrian Foangǎ
25.02.2020, 12:02:45

Adica, sa aduca sclavi de afara, si sa le dea maxim 300 de euro! De abia astept sa bage UE salariul minim care sa le taie macaroana acestor lepre.

+3 (5 voturi)
rica venturiano studinte-n drept si publicist
25.02.2020, 12:50:44

foanga tu si alti cetateni ca tine , nu ati inteles nimic din ce vrea ue. Ue nu legifereaza un salariu minim unitar pe intreg teritoriul ue, asa ceva ar fi o utopie,Nu poti sa scazi salariul mini in germania la 700e si sa l cresti in Ro la aceeasi valoare UE DORESTE CA IN ORICE TARA VALOAREA SALARIULUI MINIM SA FIE CEL PUTIN 60% DIN CEL MEDIU. DIN TARA RESPECTIVA.

-1 (1 vot)
tc mb
25.02.2020, 12:53:30

Astia sunt patronii romani...Tzepari si neseriosi, asa cum ii stim de 30 de ani. Caracterizarea lor intr-un singur cuvant: TZEAPA. Ei dau tzeapa tuturor: angajat, furnizor, client, stat. Nu a mers faza cu legea legatului de glie (iobagia) a lui Teodorovici, acum s-au reorientat baietii. Nu-i mai cocolositi, lasati-i sa dea faliment. De 30 de ani beneficiaza de tot felul de legi in favoarea lor, inclusiv stergerile de datorii, n-au oferit nimic in schimb, n-au evoluat de la statutul de mici tzepari, au ramas aceeasi pe care-i stim din anii '90. Economia ar merge mai bine fara ei, tzeparii... Pentru ei, angajatul este sclavul lor, se munceste la negru, se eschiveaza la platit taxe, adica nimic nou in 30 de ani. Concurenta nu iarta, vor disparea la fel ca buticarii.

+3 (3 voturi)
defu gabi
25.02.2020, 14:12:36

tc mb Astia nu-s patronii romani... Va rog, nu-i amestecati pe toti in ciorba asta... Sunt doar "patronii" clientelari politic! Adica tepari/infractori de profesie. Patronii seriosi ajunsi prin forte proprii nu sunt favorizati de stat, nu fac afaceri cu statul, nu primesc bani de la stat pe contracte preferentiale sau atribuiri directe si nici nu se omoara sa aduca "sclavi" straini pe banii lor... Astia care angajeaza forta straina de munca au contracte exclusiv cu statul si sunt "abonati" la fonduri europene atribuite clientelar politic! Sunt firmele de casa ale partidelor si rudelor/prietenilor unor politicieni... Si sunt de acord, acest cancer clientelar ar trebui sa dispara definitiv din peisajul economic romanesc pe care l-au erodat pana la os in 30 de ani...

+1 (1 vot)
Bibi Loi
25.02.2020, 13:01:17

Se importa oameni de calitate. De 500 de euro bucata.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările