Afaceri

articolul anterior articolul urmator

ArcelorMittal Galaţi îşi împrospătează personalul: va închide 1.500 de posturi până în 2020, dar va începe să angajeze tineri ucenici

0
26 Jun 2016 17:25:33
Autor: Dan Străuţ
La ArcelorMittal Galaţi lucrează în prezent aporoximativ 6.000 de angajaţi
La ArcelorMittal Galaţi lucrează în prezent aporoximativ 6.000 de angajaţi

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din România (care are în prezent în jur de 6.000 de angajaţi), va suprima circa 1.500 de posturi până în 2020 prin plecări naturale, dar va angaja în jur de 100 de tineri muncitori anual proveniţi din şcolile de ucenici, a declarat directorul general al combinatului, Bruno Ribo, într-un interviu acordat News.ro.

Compania a redus masiv personalul în ultimii ani, în condiţiile în care nu a mai înregistrat profit din 2008. În 2010, compania avea peste 9.200 de angajaţi.

Pe lângă numărul actual de angajaţi ai societăţii, de circa 6.000, alţi 2.000 de salariaţi ai unor contractori lucrează pe platforma combinatului de la Galaţi şi efectuează inclusiv lucrări de mentenanţă.

Pre-pensionarea, de preferat concedierilor colective

„Nu avem o productivitate suficient de bună.
An de an, vom continua să reducem numărul de angajaţi, câteva sute de an, prin plecări naturale, în special prin pre-pensionări, nu prin concedieri colective. Astfel, până în 2020 vom mai reduce circa 1.500 de poziţii“, a spus Ribo.

Anul trecut, compania a redeschis o şcoală de ucenici, de unde au fost angajaţi 50 de tineri muncitori.

Anul acesta vor mai fi angajaţi 100 de muncitori, din două promoţii ale şcolilor de ucenici, strategie care va fi menţinută şi în anii care vor urma.

Investiţii de 350 de milioane de euro

Din 2009 până în prezent, compania miliardarului indian Lakshmi Mittal a investit la Galaţi peste 350 de milioane de euro.

O parte din pierderile financiare se regăsesc în modernizările făcute la unitate şi finanţate de grup.

O altă investiţie majoră, inaugurată la începutul anului, la laminorul de tablă groasă, este maşina de planat la cald, care asigură planeitatea tablei, un proiect care a costat tot 14 milioane de euro.

Compania are în plan menţinerea unui buget de investiţii anual de peste 25 de milioane de euro.

Totodată, compania-mamă a impus ca ţintă atingerea în 2017 a punctului de break-even - nivelul la care veniturile sunt egale cu cheltuielile, iar compania nu are nici profit, nici pierderi.

ArcelorMittal Galaţi, fostul combinat Sidex, a fost cumpărat de la stat în 2001 cu 70 de milioane euro de miliardarul indian Lakshmi Mittal, care şi-a asumat angajamentul de a investi 350 de milioane de euro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările