Afaceri

articolul anterior articolul urmator

ArcelorMittal Galaţi va livra 7.500 de tone de oţel pentru construcţia unui parc eolian din România

0
27 Apr 2013 14:59:27
Autor: Adina Vlad
Combinatul ArcelorMittal de la Galaţi are o capacitate maximă de 3 milioane de tone de oţel brut FOTO Adevărul
Combinatul ArcelorMittal de la Galaţi are o capacitate maximă de 3 milioane de tone de oţel brut FOTO Adevărul

Grupul indian ArceloMittal a anunţat că uzina de la Galaţi va livra o cantitate de 7.500 de tone de oţel pentru construirea unui parc eolian din România, ţară cu un important potenţial în domeniul energiei eoliene din sud-estul Europei, potrivit portalului steelguru.com. Construcţia parcului eolian cu o putere de 80 MW va începe în luna august.

 

Foarte multe parcuri eoliene din Europa au fost construite cu oţel produs de ArcelorMittal, se arată într-un comunicat al grupului indian. În prezent, ArcelorMittal Galaţi livrează tablă groasă pentru turbine eoliene către producători din Grecia, Polonia, Republica Cehă, Ucraina, India şi Turcia, intenţionând să coopereze şi cu alte companii care construiesc parcuri eoliene în România în regiuni precum Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei.
 
Tipurile de oţel produse de către combinatul din Galaţi sunt potrivite pentru fabricarea celor mai importante părţi componente ale unei turbine: elice, nacelă, axul rotor, turnul, precum şi pentru lucrările de fundaţie şi de construcţie. Turbinele eoliene sunt aproape în întregime din oţel, inclusiv turnul, care cântăreşte între 150 şi 180 de tone. 
 
La începutul acestui an, Bruno Ribo, directorul general al combinatului de la Galaţi, declara că ArcelorMittal intenţionează să îşi crească prezenţa pe piaţa românească de turbine eoliene prin adaptarea producţiei la cerinţele acestei industrii, precum şi prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi a termenelor de livrare pentru clienţii săi.
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările