ASF nu s-a înţeles cu acţionarii Carpatica Asig privind planul de redresare financiară, dar continuă discuţiile cu aceştia pentru infuzia de capital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu s-a pus de acord cu acţionarii Carpatica Asig în privinţa planului de redresare a companiei, dar va continua discuţiile cu aceştia, a anunţat Mişu Negriţoiu, preşedintele instituţiei.

„Acţionarii Carpatica Asig au un plan de redresare, l-au prezentat, dar nu ne-am pus de acord asupra acţiunilor pe care le întreprind pentru redresare, dar în mod evident au nevoie de capitalizare şi discutăm în continurae pe acest subiect“, a declarat Negriţoiu, într-o conferinţă de presă.

ASF a decis în a doua parte a lunii mai procedurii de redresare financiară pentru Carpatica Asig, conducerea companiei având obligaţia să prezinte un plan de redresare financiară în cel mult de 20 zile.

Ulterior, Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig a anunţat că va depune la ASF un plan de redresare financiară şi proiecţiile financiare pentru următorii trei ani, cu măsuri concrete şi termenele de îndeplinire a acestora.

Planul de redresare financiară şi proiecţiile financiare care vor fi prezentate ASF includ estimarea cheltuielilor de achiziţie şi administrare, bugetul de venituri şi cheltuieli, bugetul anual, bilanţul previzionat şi estimarea resurselor financiare care ar acoperi obligaţiile asumate şi care determină solvabilitatea minimă, potrivit unui comunicat tarnsmis marţi de Carpatica Asig.

Carpatica Asig este parte a grupului Carpatica, deţinut de omul de afaceri Ilie Carabulea. 

Dosarul „Carpatica“ a tras în jos şi fosta conducere a ASF

Carabulea, alături de fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu şi Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF, sunt judecaţi în stare de arest în dosarul „Carpatica“, în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Cei trei au fost trimişi în judecată, în 24 aprilie, de procurorii anticorupţie.

Totodată, procurorii au trimis în judecată şi societatea Carpatica Asig SA, pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că în anul 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora, cel mai mare procent îl aveau asigurările tip RCA, avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro.

Începând din mai 2013, Carabulea, Mustăţea şi Mîrzac „au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA“, susţin procurorii.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite