Afaceri

articolul anterior articolul urmator

ASF a solicitat Euroins să îşi pună în ordine modul de calcul al rezervelor tehnice de daune. Compania, al doilea cel mai reclamat asigurător din România

0
12 Jun 2014 14:19:42
Autor: Daniel Ionascu
Euroins îşi majorează în acest an capitalul social cu 50 de milioane de lei, şeful ASF, Mişu Negriţoiu, spunând că se aşteaptă ca banii să meargă către plata daunelor
Euroins îşi majorează în acest an capitalul social cu 50 de milioane de lei, şeful ASF, Mişu Negriţoiu, spunând că se aşteaptă ca banii să meargă către plata daunelor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a solicitat Euroins ca până în luna septembrie să „îşi pună ordine“ în modul de calcul al rezervelor tehnice pentru daune, a declarat preşedintele instituţiei, Mişu Negriţoiu, într-o conferinţă de presă.

„Euroins a luat câteva decizii importante, a realizat o infuzie de capital de 50 milioane de lei şi o majorare a rezervelor tehnice pentru daune de alte 50 milioane de lei. Efectul a fost reducerea numărului de reclamaţii, dar nu este de ajuns“, a afirmat Negriţoiu.
 
El a adăugat că se aşteaptă ca infuzia de capital să fie îndreptată către plata daunelor. „Ne aşteptăm ca Euroins să-şi pună ordine calcularea rezervelor tehnice şi au un termen de la noi luna septembrie să revină în stare normală“, a mai spus şeful autorităţii.
 
Potrivit datelor ASF, Euroins este pe locul doi, după Astra, în clasamentul asiguratorilor cu cele mai multe reclamaţii în primele trei luni din acest an, cu 767 de petiţii, în scădere cu 39,03% fata de perioada similara din 2013.
 
La începutul acestei luni, Euroins România a anunţat că a finalizat prima etapă a procedurii de majorare a capitalului social în conformitate cu decizia luată de acţionari în aprilie.
Astfel, capitalul societăţii a fost majorat cu 50 milioane de lei, la 188,5 milioane de lei. Ultima infuzie de capital, în sumă de 18,7 milioane de lei, a avut loc în decembrie 2013.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările