Asociaţie: Supraimpozitarea câştigurilor din jocurile de noroc, cu 40%, trebuie făcută după o analiză prealabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă consideră că o eventuală creştere a impozitului pe câştigurile obţinute din jocurile de noroc, de la 1 la 40%, trebuie făcută după o analiză şi o consultare prealabilă.

„România este un model de legislaţie modernă şi echitabilă în materie de jocuri de noroc. Această situaţie s-ar putea schimba dramatic în cazul adoptării unor măsuri pripite, fără o consultare prealabilă. AOJND este un partener de dialog al Guvernului şi consideră că orice măsură trebuie adoptată după o analiză prealabilă şi după consultări.

În acest sens, punem la dispoziţia autorităţilor întreaga noastră expertiză şi suntem deschişi discuţiilor. Doar împreună putem găsi cele mai echitabile soluţii, în avantajul tuturor părţilor”, a declarat pentru „Adevărul” Odeta Nestor, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND).  

Surse guvernamentale au declarat miercuri pentru profit.ro că printre măsurile fiscale pe care coaliţia le pregăteşte pentru români se află şi majorarea cotei de impozitare a câştigurilor din jocurilor de noroc, de la 1%, 16% şi 25% cât este acum, la 40%.

Nivelul de 40% ar viza toate câştigurile obţinute şi ar putea fi unul care să reducă interesul în rândul persoanelor care practică jocuri de noroc, scrie Profit.ro, care citează surse guvernamentale.

În prezent, cotele de impozitare sunt de 1%, 16% şi 25%. Astfel, la un premiu de 500.000 de lei, se va plăti 1% pentru partea de până la 66.750 lei inclusiv, 16% pentru segmentul din premiu aflat între 66.750 lei şi 445.000 lei, precum şi 25% pentru partea din premiu care trece de 445.000 de lei.

O variantă iniţială avută în vedere în cadrul negocierilor era pentru o cotă unificată de 20%.

Alte măsuri asupra cărora se poartă acum discuţii, conform sursei, vizează: reducerea facilităţilor pentru constructori, industria alimentară şi agricultură, reducerea facilităţilor pentru constructori, un nou sistem de impozitare al proprietăţilor, restricţionarea unor activităţi pe microintreprindere, cum sunt cele de consultanţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite