Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Aţi angaja un CEO care răstoarnă pe jos o cutiuţă de lemn?

17
11 Jul 2019 12:04:04
George Butunoiu

Fază: mă văd cu un candidat pentru un post de country manager. Firma nemţească, destul de mare. CV potrivit, experienţa chiar în domeniul lor de activitate, tot director general, ani buni. Întreb, răspunde, chestiile obişnuite.

La un moment dat mă întorc să iau nişte foi. El profită de secundele de pauză ca să-şi mai bea din cafea. Când întinde mâna după ceaşcă, răstoarnă o cutiuţă de lemn în care-mi ţin cărţile de vizită. Cutiuţa cade în ghiveciul de flori de lângă birou, nu face zgomot. Omu’ se uită instinctiv la mine, să vadă dacă l-am observat. Din reflex, mă fac că nu l-am văzut şi că îmi caut mai departe hârtiile, deşi le aveam deja în mână. Dar îl urmăream cu coada ochiului. Se dă cu scaunul o palmă mai la dreapta, se uită pieziş după birou, preţ de o clipită, să vadă unde a ajuns cutiuţa, după care revine la poziţia iniţială şi îşi bea din cafea până m-am făcut eu că am am găsit ce căutăm. Am mai discutat puţin, eu iar întreb, el răspunde, el întreabă, eu răspund, ne lămurim, salutare – salutare, ne strângem mâinile etc.

Vă sună familiar ce aţi citit aici? Întrebare, deci: ce aţi face cu omul acesta dacă aţi fi în locul meu? L-aţi recomanda, ca şi cum nu ar fi dat nimic jos de pe birou, l-aţi scoate de pe short-list, l-aţi pune mai la coadă, eventual pe o listă de rezerve? Şi dacă da, sau nu, de ce?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

1mike
11.07.2019, 13:00:44

Clar, omul trebuia sa ridice cutia si sa-si ceara scuze. Insa asa, el a ascuns acest lucru crezand ca nu va putea fi observat. Poate la fel va face si la viitorul loc de munca, va incerca sa ascunda anumite probleme sau chiar sa fure ceva. Desigur, mai exista si posibilitatea aparitiei unei emotii in fata angajatorului, ceva de genul asta, o teama ca angajatorul isi va forma o idee proasta despre el, insa asta nu justifica gestul sau. Dimpotriva, o recunoastere a gestului ar fi insemnat sinceritate si transparenta si nu cred ca angajatorul la interviu l-ar fi penalizat pentru acest lucru.

+4 (8 voturi)
Dream Pervertor
11.07.2019, 16:32:08

1. Bata-te sa te bata Gica, l-ai provocat, pezevenghi batran ce-mi esti! 2. Daca venea recomandat de "sus", nu-l mai dadeai exemplu.... .. n. Hai sa ne uitam putin la actualul CEO al C.E. Oltenia, unu Boza, este exact ca in descrierea ta, deci....

+3 (3 voturi)
Sami
11.07.2019, 19:12:47

Nu știu alții cum sunt, dar eu sunt alergic la ipocrizie.Si aici avem un exemplu de ipocrizie vizibil de pe Luna! Daca întâmplarea are o relevanta( si din punctul de vedere al domnului Butunoiu are, din moment ce ne-a relatat faza), atunci discuția trebuia sa se încheie în acel punct.Strângerile de mana ulterioare sunt absolut dezgustătoare! Nu vi se pare normal sa comunici lucrurile care te deranjează?Cu o oarecare doza de umor, gen "N-as vrea sa-mi rearanjați biroul..." sau "Planta asta vrea apa, nu cărți de vizita".Daca evaluarea se face si pe alte criterii decât cele oficiale, corect este ca respectivele criterii sa fi comunicate candidatului."Nu ești potrivit pentru post pentru ca mi-ai răsturnat cutiuța" cu asumarea producerii unei situații penibile.Sunt curios ce reacție ar fi avut managerii germani ai firmei când ar fi aflat motivul respingerii unei persoane competente.

+4 (8 voturi)
Felix Catus
12.07.2019, 08:26:23

Dle Butunoiu, recrutati de ani de zile Directori si CEO si nu le intelegeti mentalitatea? A ridica cutia de jos e treaba PA/Secretarei, nu a lor. Intr-o institutie europeana unde am lucrat am stat intr-un birou open plan aproape de PA a unuia din directorii generali. Am avut ocazia sa vad ce face o secretara/PA de-a lungul zilei. Toata activitatea sefului era gestionata de ea, de la bilete de avion si rezervare hoteluri pana la cele mai marunte activitati administrative Si o cutie daca era pe jos, o ridica ea, nu marele Sef. Aceasta este mentalitatea de CEO, cutiuta s-o ridice subalternul/secretara. Degeaba faceti un caz, asta e realitatea. Omul fusese director si se comporta ca atare. Daca ar fi ridicat cutiuta, l-as fi suspectat ca e impostor sau ca n-are experienta mare de CEO.

+4 (6 voturi)
Ciprian Apetrei
12.07.2019, 11:58:05

Sa "rastorni pe jos" este greu. Chiar foarte greu. Iar daca o cutie care este rasturnata cade, in acelasi timp, in ghiveci, este paranormal.

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările