Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Au început concedierile la Telekom România. Câţi oameni vor fi daţi afară UPDATE

20
12 Sep 2019 14:14:28
Autor: Afrodita Cicovschi

Telekom România a început deja procedurile de concediere în masă a celor aproximativ 700 de angajaţi, aceştia primind, în funcţie de vechime, un anumit număr de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.

UPDATE „Procesul de reorganizare demarat de Telekom, astfel cum a fost anunţat în 18 iulie 2019, se desfăşoară potrivit cerinţelor prevăzute de legislaţia aplicabilă şi de dialog social şi cu respectarea prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă”, au transmis ulterior reprezentanţii Telekom, pentru „Adevărul”.

„Compania a derulat toate procedurile legale premergătoare acestor concedieri”, au declarat pentru „Adevărul” surse avizate. Acestea au explicat că, după ce s-a decis numărul persoanelor care vor fi concediate şi a posturilor pe care acestea le ocupă, s-a trecut la evaluarea şi apoi la notificarea lor.

„În funcţie de vechime, persoanele care vor fi concediate vor beneficia de un anumit număr de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă încheiat cu societatea”, au completat sursele citate.
 
În urmă cu aproape două luni, Telekom România a anunţat că va restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi existenţi în prezent la nivelul grupului de companii. Un total de 438 de poziţii vor fi restructurate la Telekom Romania Communications, iar 254 de poziţii, la Telekom Romania Mobile Communications.
 
„Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare. În cadrul procesului de restructurare, Telekom România va aplica măsurile de protecţie socială. Evaluarea performanţei va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaţilor care ocupă poziţii similare”, se arăta într-o scrisoare internă trimisă angajaţilor în luna iulie.
 
Acţiunea este declanşată într-un context în care grupul elen OTE şi principalul său acţionar, gigantul german Deutsche Telekom, sunt pe cale să vândă pachetul majoritar de acţiuni deţinut la Telekom România, informaţiile actuale indicând patru competitori care discută în prezent o eventuală preluare a operatorului român de telecomunicaţii sau a unei părţi din afacere: RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Tseszari, grupul francez Orange, compania rusă ER-Telecom, printre cei mai mari 10 jucători din industria de telecomunicaţii din Rusia, şi Spas Rusev, unul dintre cei mai bogaţi, dar şi controversaţi afacerişti bulgari, având strânse legături cu finanţatori ruşi.
 
Telekom România şi grupul elen OTE nu au confirmat aceste negocieri, evitând, în răspunsurile trimise redacţiei, să aibă o poziţie clară în această privinţă.
 
Citeşte şi:
Telekom scumpeşte abonamentele din octombrie. Unele se dublează. Ce spune operatorul
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Rasputin .
12.09.2019, 14:36:51

Acestea sunt decizi luate dupa analizele efectuate de reputati analisti economici. Semnele CRIZEI globale se intrevad la orizont. Vai si amar va fi de analfbeta ciumei rosii ruserloce daca mai ramane la guvernare.

+3 (11 voturi)
Nicolae Ceausescu
12.09.2019, 15:26:24

Perfect!Nu-i pierdere oricum sunt niste cretini!

-3 (3 voturi)
Cappatrat Casargoz
12.09.2019, 14:47:53

Ca dau afara oameni inteleg. Dar de ce-si demonteaza antenele de GSM din bucuresti de la 1 octombrie nu inteleg. Tactica pamantului parjolit sau intelegere cu unul din providerii actuali? Nu trebuie sa asigure servicii? Cine asigura serviciile de telefonie mobila in bucuresti dupa ce dezafecteaza antenele?

+2 (4 voturi)
Saḥīḥ ŞERBAN
12.09.2019, 15:16:48

saḥīḥ ŞERBAN cel autentic Sub domnia mafiei comuniste, timp de 20 ani, s a furat prea mult, Clanurile au distrus tara, oameni au ajuns la disperare, numai comunisti sa fure ei mai mult.Increngaturile dintre politicieni si asa-zisi oameni de afaceri au secatuit bugetul tari.Nu spitale,nu scoli nu autostrazi etc,etc.Jaful,hotia,coruptia si evaziunea a ajuns la apogeu-Deocamdata avem citeva zeci de,hoti,corupti si evazionisti. JUSTITIA pe majoritate lor i-a trimis la puscari. Justitia este obligata sa aresteze pe cei ce savirsesc fapte antisociale si sa vegheze la respectarea drepturilor cetatenilor acestei tari. Sansa noastra a fost BASESCU TRAIAN, care a reusit sa puna Justitia pe drumul corect, sa fie o justitie dreapta. Iar acum Johannis continua ceea ce a facut Basescu. Spre disperarea ciumei comuniste. La puscarie tradatori de tara si neam.

+2 (4 voturi)
Gabriel din Bugeac
12.09.2019, 15:22:10

Offff.. ieri vâlcenii protestau că au rămas fără serviciu.. după ce polonezii au închis fabrica de sodă caustică din Râmnicu Vâlcea.. sute de oameni plus familiile acestora ramând fără un ban.. acu' și ăștia.. nici la stat situația nu este prea bună.. offf ce vremuri grele vin pentru "războinicii" români și asistații sociali care se dau în stambă pe aici.. nici cu ajutorul social nu o meargă la nesfârșit.. când tu nu produci nimic

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (20)