Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Aversa Manufacturing a câştigat procesul cu AAAS privind respectarea condiţiilor impuse la privatizare

0
23 Apr 2014 15:09:26
Autor: Daniel Ionascu
Aversa are o tradiţie de 132 de ani   FOTO Mediafax
Aversa are o tradiţie de 132 de ani   FOTO Mediafax

Aversa Manufacturing a câştigat procesul intentat în septembrie anul trecut de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), informează compania într-un comunicat, însă instituţia aşteaptă motivarea hotârârii judecătoreşti pentru a decide dacă va ataca mai departe decizia, potrivit unor surse oficiale.

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia AAAS şi a decis continuarea activităţii Aversa Manufacturing, precizând faptul că fabrica a respectat toate cerinţele menţionate în caietul de sarcini al licitaţiei din septembrie 2013.
 
În data de 19 septembrie a anului trecut, AAAS a intentat un proces consorţiului care a câştigat licitaţia de achiziţie a fabricii Aversa, invocând nerespectarea condiţiilor din caietul de sarcini. 
Potrivit Aversa, instituţia de stat a impus atunci consorţiului un partener recomandat de autoritate, iar refuzarea solicitării de către Aversa Manufacturing a dus la continuarea procesului. 
 
„Compania se poate concentra acum pe dezvoltarea fabricii şi pe investiţii viitoare, inclusiv  alocarea a 15 milioane euro pentru dezvoltarea unei noi fabrici în Bucureşti, care va avea 1.250 de locuri de muncă până în 2017. Compania va creşte nivelul forţei de muncă cu 40% în acest an pentru a onora cu succes toate comenzile“, a declarat, în comunicat, Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing.
 
Aversa produce pompe de mare capacitate, furnizând instalaţii atât pentru irigaţii cât şi în industriile petrolieră şi energetică. Societatea menţionează că în şase luni valoarea comenzilor a ajuns la 35 de milioane de lei, iar compania a livrat recent o pompă de mari dimensiuni către Nuclearelectrica, în valoare de 900.000 de lei.
 
Aversa SA a fost în insolvenţă timp de 7 ani după care a fost privatizată în septembrie 2013.
 
Compania spune că a angajat peste 230 de muncitori. Aversa are o tradiţie de peste 132 de ani.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii