Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Bank of China, a patra cea mai mare bancă din lume, vine în România. Data oficială a lansării

6
5 Dec 2019 14:38:27
Autor: Elena Deacu
O sucursală Bank of China va fi inaugurată pe 16 decembrie FOTO Shutterstock
O sucursală Bank of China va fi inaugurată pe 16 decembrie FOTO Shutterstock

Bank of China, a patra cea mai mare instituţie bancară din lume, îşi va lansa oficial operaţiunile în România în data de 16 decembrie.

Mai precis, în data de 16 decembrie va fi inaugurată sucursala din Bucureşti a Bank of China, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de relaţii dipomatice între Republica Populară Chineză şi România.

Directorul general al sucursalei Bucureşti va fi bancherul Guo Lixin.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a anunţat încă din luna noiembrie că Bank of China va fi prezentă România în decembrie. Chinezii sunt prezenţi în zonă în Bulgaria şi Serbia, iar România reprezintă o piaţă interesantă.

Isărescu a precizat acest lucru în timpul unui discurs ţinut cu ocazia aniversării a 70 de ani de relaţii bilaterale România - Republica Populară Chineză. ”Înfiinţarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale, ce preconizează să desfăşoare operaţiuni din luna decembrie a acestui an este rezultatul firesc al acestor evoluţii pozitive. Doresc să remarc prezenţa domnului Guo Lixin, director general al acestei sucursale, căruia îi urez succes în activitate”, a spus Isărescu.

Bank of China, una dintre cele mai mari din lume, a anunţat BNR privitor la intenţia de a opera pe teritoriul României.

Guvernatorul Isărescu s-a întâlnit cu conducerea Bank of China şi cu cea a Asian International Infrastructure Bank în primăvară.

Bank of China, fondată în 1912, este una dintre cele mai mari bănci din China, cu active de aproape 3.000 miliarde dolari (locul 4 în lume) şi peste 300.000 de angajaţi la nivel global. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Lucifer
5.12.2019, 14:41:32

O fi bine, o fi rău? Eu cred că e bine.

Sorin Barbu
5.12.2019, 15:00:29

Sa nu uite sa bage niste orez pentru Romãni .

Mihai Popescu
5.12.2019, 16:00:41

Rusine Romanica, rusine banca comunista !!!! Cu este posibil sa aduci in tara o banca comunista cind noi ne-am chinuit ani de zile sa distrugem tot ce s-a construit in comunism ? Si daca nu am distrus tot ce s-a construit in comunism am vindut pe spagi f. mari la straini.

foarte atent
5.12.2019, 16:15:36

daca a trecut pe la Manole, e clar: inca o banca se alatura cartelului mafiot ! deci, nu tu concurenta, nu tu piata libera ! niciun cashtig pentru consumator !!

MV R.
5.12.2019, 17:14:38

Să ne ferească Dumnezeu de un faliment al acestei bănci...

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările