Belgianul Heinzmann îşi începe astăzi activitatea la Tarom. Care sunt provocările care-l aşteaptă pe primul CEO privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christian Heinzmann, noul manager privat al Tarom FOTO TAGESSPIEGEL.DE
Christian Heinzmann, noul manager privat al Tarom FOTO TAGESSPIEGEL.DE

Belgianul Christian Edouard Heinzmann, 59 de ani, care a fost numit la începutul acestei luni CEO al Tarom, îşi va începe astăzi activitatea în cadrul operatorului naţional de transport aerian. Heinzmann va avea sarcina de a aduce pe profit o companie care a acumulat în ultimii patru ani pierderi de 181 de milioane de euro.

Belgianul Heinzmann este primul manager privat numit într-o companie de stat. Iniţial, la Tarom fusese numit Heinrich Vystoupil, dar contractul nu a mai fost semnat după ce austriacul nu a acceptat condiţiile. Au existat voci care au susţinut că Vystoupil a fost nemulţumit de pachetul salarial, dar şi voci care invocau că austriacului i s-ar fi impus anumite numiri în companies au anumite contracte.

 Noul CEO al Tarom va semna un contract pe patru ani, iar salariul net va fi de 10.000 de euro pe lună, după cum a menţionat Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al operatorului aerian de stat.

Principala provocare a noului director general al Tarom va fi readucerea companiei pe profit sau, cel puţin în primă fază, stoparea acumulării pierderilor. În ultimii patru ani, Tarom a acumulat pierderi de 181 de milioane de euro. Heinezmann a anunţat la preluarea mandatului că, în următoarele trei luni, compania aeriană va avea un plan de redresare.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, a spus că obiectivul îl reprezintă reducerea pierderilor cu 30% în următorul an şi creşterea cifrei de afaceri.

Heinzmann vine la conducerea Tarom după ce din ianuarie anul trecut până în prezent a administrat propria firmă, AviaFix, ce furnizează servicii pentru industria aviatică.

Belgianul şi-a început cariera în 1983 ca director de marketing şi vânzări la compania de închirieri auto Hertz, potrivit datelor de pe site-ul profesional de socializare Linkedin.

Ulterior, el a ocupat poziţia de CEO la mai multe companii aeriene, printre care Luxair, compania naţională a Luxemburgului. În perioada în care a fost CEO al companiei (2000 - martie 2005), cifra de afaceri a companiei a crescut de la 264 de milioane de euro la 304 milioane de euro. În acelaşi interval, numărul de pasageri al Luxair a crescut aproape 3%, la 1,17 milioane de persoane.

Rezultatele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe arată că anul trecut Tarom a terminat cu pierderi de 60,9 milioane de euro, la afaceri de 220 de milioane de euro. Tarom precizează că în ultimii patru ani climatul economic mondial s-a degradat continuu, acest aspect influenţând puternic comportamentul consumatorilor. Compania aeriană de stat a transportat anul tre­cut circa 2,2 milioane de pasageri, sub nivelul prognozat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite