„Ar trebui ca acţionarii să nu mai poată înfiinţa companii cu acelaşi obiect de activitate, astfel încât afacerea se mută pe firma nouă şi se ia iarăşi un credit”, a afirmat el la la Conferinţă Naţională de Insolvenţă. BNR a mai cerut şi crearea unei liste negre pentru managerii şi administratorii găsiţi vinovaţi de provocarea unei insolvenţe din culpă gravă sau management prost.
Propunerile BNR au venit în contextul dezbaterii publice asupra Codului Insolvenţei. Acesta a fost adoptat miercuri de către Guvern prin ordonanţă de urgenţă, nu prin lege, surprinzând atât BNR, cât şi practicienii în insolvenţă.
„Toată lumea se aştepta ca acest cod să fie adoptat prin lege“, a mai spus el.
BNR s-a implicat în eloborarea codului pentru că insolvenţa generează trei riscuri: plăţi nerealizate către sistemul bancar, disciplina plăţilor în economie şi disciplina plăţilor între partenerii comerciali, potrivit oficialului.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
6 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
dupa 23 de ani abia acum s-au gandit astia sa puna la respect aceste lepre care nu-s bune decat sa dea tepe ce dracu o fi asa greu nu stiu, cu o investitie de 1000 de euro ai tot ce-ti trebuie, server in cloud + softul banal sper sa se realizeze aceasta idee sau macar daca nu le interzici, sa faci publica o lista actualizata cu toti acctionarii care au tepuit ... asa cum stau lucrurile acum, e al dracu de complicat sa verifici fiecare firma ce si cum
Cloudul nu-ti garanteaza datele, decat daca-l platesti si te trezesti cu mai mult de 1000€ cheltuiala pt. asa servicii. Pe SkyDrive, ADrive si Dropbox, ca si client free/personal, am avut destule coruperi de fisiere... este o alternativa la stickuri sau CD-uri cand ai acces web dar cam atat. Acum, tu iei problema de la celalalt "cur"... cel potrivit: pe "inculpati" nu-i intereseaza sanatatea afacerii sau minimalizarea cheltuielilor/investitiilor ci pe cat banet pot sa puna mana pana sunt prinsi cu afaceri tip țeapă.
Ai dat cu mucii in fasole. Server Cloud nu inseamna skydrive si alt porcarii free... de la amazon pana la ibm iti ofera solutii super securizate (cel putin dupa standardele cia) Exemplul meu cu 1000 de euro e ridicol de mic tocmai pentru a arata ca nu banii sunt problema ci vointa. Problema e ca trebuie s-o faca cineva cu autoritate si acces la toate informatiile, si sa se vrea. Pentru ca sunt sigur ca daca se va face un astfel de program se va plati cel putin 1000.000 euro ... asta nu pentru ca atat ar face, ci pentru ca astia trebuie sa scoata bani din orice pentru clientii lor politici iar legat de infractorii nepedepsiti care dau tepe... legea e de rahat si nu pentru ca le permite lor sa faca ce fac, e o societate libera fiecare sa faca ce stie mai bine insa legea nu-l ocroteste pe cel pagubit ci pe cel care pagubeste eu din partea legii as avrea doar amanuntul asta sa-l puna la punct ... aratarea cu degetul al celor care fac magarii si al firmelor in care ei sunt actionari nu trebuie sa le faca nimic altceva, ci doar sa-i puna la afis in felul asta sa am si eu acces la o informatie clara cu cine devin partener intr-o viitoare tranzactie la cetateni s-a putut, asta pentru ca bancile (corporatiile) fac legea pentru ceilalti, fiecare se descurca cum poate.
Nu numai asta frate ,un om actionar intr-o singura sau doua firme maxim .este ilogic sa poti conduce zeci de firme per om . e clar ca faci magarii
Nu musai, poate fi un om cu resurse, fie si ele pile, dar care isi pune manageri sa faca treaba. Nu vad de ce nu. La privat merge liberalismul, la stat poate sa fie mai mult reglementat. Cel mai bine e asa, cu liste de actionari "amprentati, numerotati si fotografiati".
Vezi toate comentariile (6)