Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Când folosesc şi când nu 20 de ani de experienţă

26
24 Apr 2020 11:09:30
George Butunoiu

În urmă cu nişte ani, un client important, de la una dintre cele mai mari companii din România, m-a rugat să-i găsesc o asistentă. Avea un salariu de 3.000€ pe lună net, dar putea să-i dea şi mai mult dacă era nevoie.

În acel moment era cel mai mare salariu de asistentă de pe piaţă, din câte auzisem eu. Poziţia era echivalată unui post de senior management şi cei care lucrează în marile corporaţii ştiu de ce. Avea o asistentă din ţara lui, însă şi-a dat seama că limba română ar fi fost de mare ajutor pentru acel job.

Ştiam că va fi o recrutare mai interesantă decât multe altele, pentru că îmi permitea să testez diverse ipoteze şi teorii pe care nu le puteam verifica în alte ocazii. Şi aşa a fost, am bănuit în direcţia corectă.

Am discutat mult cu preşedintele despre cum trebuie să fie o astfel de asistentă în care să poată avea toată încrederea şi să-l ajute cu adevărat în munca lui. Profilul obişnuit, totuşi, pe care-l intuieşte oricine şi de oriunde, nicio surpriză până aici. Doar că el era convins că vom găsi aceste făpturi printre venerabilele asistente ale directorilor marilor corporaţii multinaţionale, însă eu aveam îndoieli serioase în această privinţă.

Am pus un anunţ în care am trecut şi salariul, desigur. Am primit peste o mie de CV-uri, dacă ar fi să le socotesc şi pe cele pe care le aruncam fără să le mai citesc, doar uitându-mă la cum arată. Multe ale asistentelor marilor directori de pe piaţă, desigur, care nu aveau acest salariu, unele nici pe departe.

Căutam o persoană foarte atentă la detalii, coerentă, logică, inteligentă, fără îndoială. Calităţi pe care, din fericire, le deduci adesea cu uşurinţă direct din CV, cu mult înainte de a te vedea cu omul faţă către faţă. Vezi cum scrie, cum formulează, ce consideră relevant şi ce nu, cum alătură lucrurile, dacă pune punctul sau virgula lipite de cuvânt, şi în rândul următor cu un spaţiu între ele, cum face înşiruirile şi câte şi mai câte.

M-am întâlnit cu peste o sută de candidate. Deşi, dacă ar fi fost să mă iau numai după CV-uri, ar fi trebuit să închei recrutarea fără să văd vreuna. Nu am găsit ce căutăm, până la urmă, însă concluziile au fost foarte utile, şi mai ales un bun prilej de reflecţie pentru preşedintele uluit de rezultate.

În primul rând, CV-urile asistentelor marilor directori de multinaţionale nu difereau cu nimic semnificativ de altele dintre cele pe care le puteai lua în calcul. Sau poate că la acurateţea englezei, ca să găsesc o diferenţă cu orice preţ, însă nici acolo foarte mult. Iar când m-am întâlnit cu ele, nu numai că nu am găsit calităţi în plus la cele cu zece, douăzeci de ani de secretariat şi asistenţă prin multinaţionale, ci dimpotrivă! Surprinzător de multe afectate, arogante, dezagreabile. Când le arătam că uneori lăsau două rânduri între paragrafe în CV şi alte ori unul singur, se enervau şi deveneau chiar agresive. Ce prostie, ce contează un rând, faţă de zecii mei de ani de experienţă? Da, aşa este, poate că rândul nu contează, dar reacţia ta când ţi-am spus a fost relevantă. Suficient cât să cred că nu meriţi salariul acesta...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Sorin Ionascu
24.04.2020, 11:49:07

Ce ma frapeaza in tot textul este faptul ca se refera exclusiv la persoane de genul feminin. Din start o greseala, din toate punctele de vedere. Inclusiv prin faptul ca incalca legea, facand o discriminare de gen. Sau putem eventual presupune ca acel client, heterosexual prin definitie, isi dorea si o posibila colaborare de alta natura, de asemenea ilegala. Si, ca sa fac pe avocatul diavolului, e normal sa nu gasesti cheia pe care o cauti in curte, ca acolo ai lumina, dar ai pierdut-o in casa, unde e intuneric. Cand pui conditia fundamentala a genului feminin, trebuie sa fii dispus sa suporti consecintele, pentru ca sansele sa gasesti acele calitati insumate la o femeie sunt extrem de mici, tinzand asimptotic spre zero. Largind paleta genului ai o sansa in plus, nu ca ar fi foarte multi barbati care sa le aiba, dar in domeniul managementului se vede statistic ca sunt net superiori, chiar daca e vorba de un post de asistent si nu unul de manager efectiv. In concluzie, autorul sa zica mersi ca traieste in Romania, unde aceste lucruri inca nu au devenit foarte sensibile, dar in alte tari risca un proces urat chiar si numai pentru un articol ca acesta.

+3 (7 voturi)
Zâna Măseluţă®
24.04.2020, 13:29:39

... Un misogin!

+2 (2 voturi)
Ludwig
24.04.2020, 18:02:48

De acord cu tine, insa tu te-ai duce ca barbat sa raspunzi la telefoane, sa faci cafele, sa tii agenda directorului, etc

+1 (1 vot)
George Butunoiu
24.04.2020, 18:14:33

In conditii normale, unui director barbat ii face mai multa placere sa aiba in preajma o femeie eleganta, frumos imbracata, dara cu cel mai fin parfum, zambitoare, inteligenta. Mai mult decat un asistent de 50 de ani, fie el oricat de bine dat cu after shave. Asta ii da un confort psihic suplimentar, se simte mai bine, deci munceste mai bine si e mai eficient si pentru el si pentru companie. Ti-e mai clar acum? Si poti extinde singur rationamentul catre toti angajatii tineri vs batrani, si fara ajutorul meu, presupun. GB

-2 (4 voturi)
Sorin Ionascu
24.04.2020, 18:55:53

Deci, discriminare sexuala pe fata. ceea ce conteaza e placerea directorului barbat si (declarat) heterosexual, nu competentele angajatului. Si - la intrebarea lui Ludwig: pentru 3000 euro pe luna sunt convins ca pentru postul asta coada ar incepe in Pipera si s-ar termina la Ploiesti. Sunt destui barbati care fc treburi mult mai nasoale pentru bani mai putini - ce greatza ar avea sa faca munca de secretara pentru o multime de bani? Si nu vorbesc in teorie. Chiar am cunoscut barbati care lucrau in posturi de asistenti ai unor manageri si faceau o treaba al naibii de buna. Apropos de placere - am cunoscut un caz in care managerul a preferat sa angajeze un barbat (si nu a avut motive sa regrete vreodata) ca sa aiba liniste acasa cu nevasta. Sunt convins ca in cazul d-rei descrise de autor nevestei i-ar fi facut extrem de putina placere si ar fi facut tot posibilul sa se stie acest lucru. Dar autorul nu e insurat si nu stie cum e o nevasta extrem de geloasa, mai ales daca e o fosta secretara. LOL!!!!!!!!!!!!!!!

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările