Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Câte un pic, să treacă iarna: Romgaz a prelungit contractul cu ELCEN pentru furnizarea de gaze până la 29 februarie. Lanţul datoriilor dintre companiile de stat

0
30 Jan 2016 13:22:08
Autor: Daniel Ionascu
Elcen are de încasat 3,6 miliarde de lei de la RADET, dar are, la rândul său,datorii de peste 300 de milioane de lei către Romgaz
Elcen are de încasat 3,6 miliarde de lei de la RADET, dar are, la rândul său,datorii de peste 300 de milioane de lei către Romgaz

Producătorul naţional de gaze Romgaz şi Electrocentrale Bucureşti, compania care alimentează cu energie termică Bucureştiul, au semnat un nou act adiţional la contractul pentru furnizarea gazelor naturale, acesta fiind valabil între 1-29 februarie 2016, a anunţat producătorul de gaze.

„În cadrul şedinţei din data de 28 ianuarie 2016, Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz a hotărât continuarea relaţiilor comerciale cu Societatea Electrocentrale Bucureşti S.A. prin prelungirea contractului de vânzare - cumpărare gaze naturale nr. 34/2015, prin semnarea unui act adiţional, perioada de valabilitate fiind 1 februarie - 29 februarie 2016. Actul adiţional se va semna în aceleaşi condiţii contractuale cu cele din contractul nr. 34/2015 şi a actului adiţional nr. 2/2015 la contractul menţionat“, se arată într-un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
Electrocentrale Bucureşti înregistrează o datorie restantă de peste 300 milioane de lei către Romgaz.
 
De asemenea, Consiliul de Administraţie al Romgaz a mai aprobat încheierea unei convenţii de eşalonare pentru o parte din datoria înregistrată de ELCEN concomitent cu încheierea unui contract de ipotecă imobiliară de rang I pentru imobilele propuse de Electrocentrale Bucureşti în luna decembrie 2015.
 
„Valoarea sumei pentru care se va încheia eşalonarea va fi determinată de valoarea imobilelor asupra cărora se poate înscrie ipoteca de rangul I. Dispune în sarcina conducerii executive a S.N.G.N. Romgaz SA continuarea demersurilor pentru încheierea unei convenţii de eşalonare pentru restul datoriei, în condiţiile obţinerii de garanţii, aşa cum au fost stabilite prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al SNGN Romgaz Nr. 23/2015“, se precizează în comunicat.
 
ELCEN este producătorul şi furnizorul de agent termic pentru RADET, companie responsabilă de distribuţie la nivelul Capitalei. ELCEN are de recuperat de la RADET creanţe de 3,6 miliarde de lei. Mai departe, ELCEN are datorii de circa 300 de milioane de lei către Romgaz.
 
Romgaz este cel mai mare producător de gaze naturale din România. Compania este listată la Bursa de Valori din Bucureşti şi la Bursa din Londra. Acţionarul principal al companiei este statul român, cu o participaţie de 70%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările