Afaceri

articolul anterior articolul urmator

CCIR propune înfiinţarea unui consiliu de afaceri româno-mexican

1
27 Oct 2021 12:12:35
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto CCIR
Foto CCIR

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit marţi, 26 octombrie, vizita E.S. dl. Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în România, în scopul dinamizării schimburilor comerciale bilaterale.

„Având în vedere poziţionarea geografică a celor două state, comerţul dintre România şi Mexic se poate realiza numai prin portul Constanţa. Astfel, este foarte important ca atât ambasada cât şi comunitatea de afaceri mexicană din România, să fie mai activă în această zonă, mai ales că Portul Constanţa oferă o serie de facilităţi din punct de vedere al infrastructurii şi accesibilităţii, dar şi din punct de vedere al dezvoltării unei platforme logistice pentru depozitare sau producţie, avându-se în vedere statutul de zonă liberă. După cum se ştie, industria de petrol şi gaze este foarte puternică în România şi există deja o cooperare româno-mexicană în acest domeniu, ceea ce reprezintă o bună oportunitate de dezvoltare în viitor. România este o ţară membră a Uniunii Europene, iar înfiinţarea unei companii în ţara noastră, indiferent de statul din care provin acţionarii oferă acces la fonduri şi subvenţii europene”, a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban
 
„Profit de această întâlnire pentru a vă propune înfiinţarea unui consiliu de afaceri româno-mexican, având în vedere că, în prezent, în România există doi consuli onorifici, respectiv la Cluj şi Timişoara şi sperăm, cu ajutorul dumneavoastră, să putem identifica un al treilea consul pentru zona Constanţa. Ne-am dori ca acest consiliu să fie înfiinţat cu ajutorul CCIR, împreună cu ambasada şi consulatele onorifice aparţinând Mexicului.  Ţara noastră se află în plin proces de deschidere politică externă, devenind al doilea partener comercial al Statelor Unite ale Americii, încurajând politici de piaţă liberă. Totodată, Mexicul este în proces de reînnoire al acordului de parteneriat UE-Mexic, care în curând va fi ratificat în rândul statelor membre”, a declarat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în România, E.S. dl. Guillermo Ordorica Robles.
 
Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Mexic însuma 257,61 milioane de euro, la sfârşitul anului trecut şi 197,54 milioane de euro la sfârşitul lunii august 2021. La nivelul lunii octombrie 2021, în România activau un număr de 51 companii mexicane, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 48.746 de euro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imsi2 imsi2
27.10.2021, 12:54:14

Dupa ce i a tinut ca pe borfasi pe turistii cetateni romani la cererea aliatului strategic al romaniei marele amic nord american acum mexicul constata ca au un surplus de sombrero si tequila si cauta desfacere in Romania. Au auzit ei ca la noi palariile servesc si la altceva ca doar n de geaba era un cantec Olario Olario cand n apuci sa iei hartia si te stergi cu palaria ! In jud Botosani au aparut plantatiile de cactusi si pe langa ele micile distilerii de tequilla. Stire de verificat !

-6 (6 voturi)
Modifică Setările