Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Ce spune Guvernul despre plecarea Telekom din România

15
22 May 2019 16:24:21
Autor: Elena Deacu
Alexandru Petrescu FOTO gov.ro
Alexandru Petrescu FOTO gov.ro

Ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu a reacţionat la informaţiile cu privire la o posibilă plecare a companiei Telekom din România, precizând că Ordonanţa 114 nu este un element care să influenţeze vânzarea afacerii.

„Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitatea sa de instituţie publică responsabilă de administrarea drepturilor Statului Român - ca acţionar proprietar al 45,99% din acţiunile Telekom România Communications SA, acţionează cu maximă responsabilitate privind respectarea tuturor drepturilor Statului Român ce decurg din calitatea sa de acţionar minoritar semnificativ. Totodată, ministerul pe care îl coordonez urmăreşte prioritar protejarea interesului cetăţenilor români de a avea servicii cât mai bune la preţuri cât mai avantajoase dar şi asigurarea cadrului legislativ optim pentru continuarea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii digitale a României”, arată ministrul Alexandru Petrescu, într-o postare pe Facebook.

El mai susţine că, la rândul sau, acţionarul majoritar OTE SA (controlat de grupul german Deutsche Telekom) îşi analizează eficienţa investiţiilor sale în diversele pieţe pe care operează în Europa, proces început şi în România (şi cunoscut în spaţiul public) încă din 2016.

„Acest proces ţine de multiple criterii de oportunitate economică şi nu are legătură cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 (prevederi care nu produc astăzi efecte în piaţa telecom din România)”, precizează ministrul Comunicaţiilor.

În concluzie, spune Alexandru Petrescu, în orice circumstanţe decizionale ale acţionarului majoritar, politica statului român, prin MCSI, este de a-şi consolida şi maximiza beneficiile, existând o coordonare continuă cu acţionarul majoritar.

Grupul Telekom ia în considerare vânzarea operaţiunilor din România, unul din motive fiind Ordonanţa lăcomiei, scrie G4Media. Contactat de „Adevărul”, acţionarul elen OTE Group, deţinut de grupul german Deutsche Telekom, a transmis: „În conformitate cu practica companiei noastre, nu comentăm pe seama speculaţiilor”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

cocor
22.05.2019, 16:36:26

Ce gargara ieftina ! Toti investitorii seriosi vor pleca datorita seriozitatii de care a dat dovada actuala guvernare. Telekom pleaca, administratorii pilon 2 pleaca ., se zvoneste prin targ ca Renault vrea sa-si care catrafusele,etc,etc. Nu cu mult timp in urma puscariajul Valcov si DJ-ul Teodorovici spuneau ca nu va pleca nimeni . Mai sunt cateva zile si le vom demonstra ca sunt niste nimicuri, niste neica nimeni...

+2 (4 voturi)
Ciprian Ch
22.05.2019, 16:58:50

Pai doar OUG 114 nu, dar topaiala fiscala, pilonul II, OUG 114, frecventele 5G, toate declaratiile prin care multinationalele sunt hulite , si facute bau-baul economiei....

+3 (3 voturi)
sandel62
22.05.2019, 17:32:07

O sa ramana Dragnea pe post de emitator in Romania si o sa ne implementeze ca un bun roman sistemul 6 G. Singura mare problema este ca nu se mai pot optine banii aceea multi pentru vanzarea frecventei 5G asa cum prevazuze Valcov in bugetul tarii. Si pentru aceasta exista o solutie : imprumuturi masive.

+3 (3 voturi)
Edmond Wolf
22.05.2019, 17:45:02

Dar nu ne mai trebuiesc companiile străine lacome. Nici măcar un radio nu ne mai trebuiește de la ele. Ne va distribui Veorika câte o galenă cu condensator și sârma de întins rufele pe post de antenă și ascultăm ca pe vremuri radio gratis. În plus, datorită creșterii amețitoare a nivelului de trai sub guvernarea pesedistă se vor întoarce acasă toți românii plecați. Vom avea forță de muncă în exces așa că vom scoate petrolul și gazele din Marea Neagră manual, cu găleata. Avem programul „Tomata de Teleorman”, vom avea festivalul „Lâna lui Livache” la care vor participa toți păstorii de oi din România. Ne vor invidia nemții și americanii. Are dreptate tovarășul ministru. Cine va plânge după telefoanele mobile când ne rămân vuvuzelele gratis după mitingurile PSD?

+2 (4 voturi)
Edmond Wolf
22.05.2019, 17:48:41

Zice LIviu Draknea cî pesedeul nu comunică bine. Păi, uitați-vă la fața ăstuia din poză! Chiar își imaginează cineva că respectivul este capabil să transmită ceva? Are ce? E în stare să gândească? Cine l-o fi pus ministru?

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările