Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Cel mai mare producător român de energie hidro vrea să investească în eoliene

3
26 Feb 2021 15:48:53
Autor: Afrodita Cicovschi

Cel mai mare producător român de energie hidro s-a arătat extrem de interesat de modificările ce vor fi aduse legii offshore, susţinând că vrea să investească în eoliene la Marea Neagră.

„Pentru mulţi care ne acuzau că facem profit prea mare, am spus că profitul Hidroelectrica este mare dacă ne gândim la lucruri mici. Dacă ne comparăm cu companiile mari din sectorul energetic, dacă vrem să facem lucruri mari cu această companie, atunci nu mai e un profit atât de mare. Şi primul pas l-am făcut odată cu preluarea parcului eolian Crucea, care înseamnă o capacitate suplimentară de 108 MW într-o tehnologie nouă pentru Hidroelectrica.
 
Practic, asigurăm o tranziţie de la surse de producere energie exclusiv bazate pe surse hidro către alte surse regenerabile şi vom rămâne o companie verde. Nu intenţionăm să ne oprim aici. Intenţionăm să mergem cu procesul de dezvoltare în paralel cu proiecte noi, cu proiecte pe alte tehnologii, cum ar fi tehnologia solară.
 
Şi privim cu mare interes ceea ce întâmplă cu legislaţia offshore, pentru că şi aceasta este o zonă de mare interes pentru Hidroelectrica şi, odată ce se va finaliza aşezarea cadrului legislativ, cu siguranţă vom fi parte din ceea ce va însemna procesul investiţional în energie eoliană offshore în România, pentru că Marea Neagră are un potenţial extraordinar. Hidroelectrica este pregătită să investească în această zonă", a spus Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica, la conferinţa organizată de DC News Media Group.
 
Acesta a reiterat că listarea Hidroelectrica la bursă nu este un obiectiv nou, a reprezentat o prioritate şi compania s-a pregătit intens în acest sens, pe de o parte asigurând pregătirea internă în cadrul companiei, pe de altă parte pentru selectarea consultanţilor specializaţi care să ofere cele mai bune soluţii în cadrul procesului de listare.
 
"Din punctul meu de vedere este cea mai transparentă modalitate prin care se poate trece de la o companiei închisă, aşa cum este Hidroelectrica, către o companie publică, în care fiecare cetăţean poate să cumpere acţiuni şi să-şi plaseze economiile. Dar asta vine la pachet şi cu exigenţe în ceea ce priveşte performanţa companiei şi noi suntem pregătiţi să facem acest pas. În acelaşi timp, reprezintă o metodă suplimentară de capitalizare şi implementare a planului de dezvoltare a companiei", a explicat Bogdan Badea.
 
Pe de altă parte, el a subliniat că Hidroelectrica este o companie bancabilă, cu un potenţial de a investiţii enorm, dar are nevoie de predictibilitate, de o piaţă liberă, unde se poate creiona un business plan pe termen mai lung şi se poate face o prognoză de venituri care să facă sustenabile aceste investiţii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ion Capsuna
26.02.2021, 21:34:07

...eoliene care iarna vor ingheta si nu se vor roti! Da-ne Doamne minte, ca idei sunt destule!

-8 (8 voturi)
m wakki
27.02.2021, 09:54:38

dimpotrivă, tavarșe prostaev, iarna sunt cel mai productive știu că nu le convine stăpânilor de la mascva luați cu ulei de baie să vă treacă

Tomescu Tom
26.02.2021, 22:06:39

Și când te gândești cum o căpușau băieții deștepți .. O aduseseră în faliment ... . 2011 Hidroelectrica ocupa locul 2 in "Top 100 cele mai valoroase companii din Romania", editat de Ziarul Financiar, fiind evaluata la 3.490 milioane de euro; . 2012 La 20 iunie 2012, Hidroelectrica intra in insolventa in vederea reorganizarii activitatii. . 2014 Hidroelectrica a incheiat exercitiul financiar 2014 cu cea mai mare cifra de afaceri din istoria companiei, de 3,4 miliarde lei, cu cel mai mare profit inregistrat vreodata, de 1,2 miliarde lei, si cu cel mai mic pret de productie din ultimii 5 ani - de 108 lei/MWh. .

-6 (6 voturi)
Modifică Setările