Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Cel mai periculos concurent pentru CFR Călători: de la 1 august, trenurile firmei private Softrans vor lega mai ieftin şi cu internet gratuit Bucureştiul de litoral

80
31 Jul 2014 19:25:37
Autor: Dan Străuţ
Softronic pleacă din Gara de Nord spre litoral în fiecare dimineaţă la ora 9.10
Softronic pleacă din Gara de Nord spre litoral în fiecare dimineaţă la ora 9.10

Începând de vineri, 1 august, până la 13 septembrie, un nou operator de transport feroviar de călători – Softrans – va intra în forţă pe ruta Bucureşti-Constanţa. Călătoria este cu 20 de lei mai ieftină decât la CFR Călători, iar trenurile private au internet gratuit.

Trenul Hyperion, fabricat la Craiova de firma Softronic, va circula, de la 1 august până la 13 septembrie, pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa şi retur, biletele putându-se procura la urcare sau online.

Preţul unui bilet Craiova-Bucureşti este de 40 de lei, un bilet Bucureşti-Constanţa costă 40 de lei, iar un bilet Craiova-Constanţa costă 70 de lei.

Aşadar, Bucureşti-Constanţa cu doar 40 de lei, în timp ce la CFR Călători, cu aceeaşi viteză de deplasare, biletul costă 62 de lei la clasa a II-a, respectiv 92 de lei la clasa I.

Trenul va face aproape şase ore de la Craiova la Constanţa, iar doritorii unui weekend la mare pot avea o deplasare rapidă şi comodă. Plecările din Craiova sunt la 5,30 în fiecare zi, iar din Constanţa la 14,20 în fiecare zi“, a declarat Radu Zlatian, consultant în cadrul Softronic.

În Bucureşti-Nord, trenul Softronic soseşte de la Craiova la ora 8.30 şi pleacă spre Constanţa la ora 9.10.
La ora 9.00, un tren al CFR Călători pleacă tot spre Constanţa.

Internet gratuit

Oficialul Softronic a mai declarat că trenul este omologat intern, a trecut toate încercările făcute de Autoritatea Feroviară Română şi a fost pus în funcţiune conform reglementărilor legale, fiind introdus în registrul mijloacelor de transport de călători europene, în acest moment putând rula pe căile ferate europene.

Din punctul de vedere al habitatului, pasagerii au condiţii deosebite, este vorba de nivel redus de zgomote şi vibraţii, aer condiţionat, asigurarea unor prize cu tensiune de 220 V pentru alimentarea unor aparate personale, Wi-Fi gratuit la un cost al biletului foarte scăzut.
Trenul a circulat pe ruta Craiova-Bucureşti şi 80% au fost locurile ocupate în permanenţă, iar în weekend nu mai erau locuri
“, a mai afirmat Zlatian.

Trenul Hyperion a fost realizat de firma Softronic prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

80 Comentarii

Get0dac
31.07.2014, 19:47:16

Super.

+10 (10 voturi)
Vasile Ion
31.07.2014, 20:23:12

faliment scrie pe cfr

+8 (8 voturi)
JIM BEAM
31.07.2014, 20:41:08

,,Wifi gratuit la un cost foarte scazut...''.Bai baieti jurnalisti si ce o-ti mai fi , ce intelegeti voi prin gratuit ??, ceva la un cost mai mic??, gratuit inseamna GRATIS -FARA BANI !, da la Spiru Haret, ori nu au predat lectia asta ori cineva a lipsit de la ore, ca in filmul ,,Nea Marin miliardar'', cind ,,mafiotii'' lui Jean Constantin lipsesera de la o lectie de judo, si li sa aplicat de nea Marin tocmai procedeul resp.......!,,curat ghinion..

+10 (18 voturi)
Sadwank
31.07.2014, 20:41:31

Asta nu-i concurenta, e capusala e concurenta neloiala. Ruta aia e cea mai profitabila. Sunt curios daca softrans o sa deserveasca si rutele de naveisti... Nu zic ca nu ar trebui sa existe concurenta dar ar trebui ca firmele care ii fac concurenta sa preia si rutele bune si rutele proaste, altfel e doar o inceputul unei miscari de preluare ostila ca toate "afacerile" guvernelor din 90 incoace.

-7 (15 voturi)
Pantu Dan
31.07.2014, 21:03:59

Are dreptate Jim Beam, dar cred ca internetul nu costa mult(infrastuctura) pe firma Softronic, asta de fapt este ideea.Nu sensul ca e gratis si costa PUTIN,,,,,,,,,!

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (80)