Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Comisia Europeană a aprobat preluarea benzinăriilor Eni din România, Cehia şi Slovacia de către MOL

0
25 Sep 2014 17:20:42
Autor: Daniel Ionascu
MOL deţine în România a patra reţea de benzinării ca mărime, după Petrom, Rompetrol şi Lukoil       FOTO Mediafax
MOL deţine în România a patra reţea de benzinării ca mărime, după Petrom, Rompetrol şi Lukoil       FOTO Mediafax

Comisia Europeană a aprobat preluarea de către grupul maghiar MOL a unui număr de 208 benzinării deţinute de către grupul italian Eni în România, Cehia şi Slovacia, potrivit unei informări a Executivului comunitar.

Dintre acestea, un număr de 42 de benzinării, operate sub marca Agip, se află în ţara noastră, un număr de 125 se află în Cehia, iar alte 41 în Slovacia.
 
„Comisia a ajuns la concluzia că tranzacţia propusă nu ridică probleme de concurenţă, deoarece entitatea rezultată în urma fuziunii va continua să fie supusă unor presiuni concurenţiale din partea altor actori de pe piaţă, atât în amonte, inclusiv din partea marilor companii petroliere active în Spaţiul Economic European (SEE), cât şi în aval, din partea numeroaselor staţii de alimentare cu şi fără marcă. Tranzacţia a fost examinată în cadrul procedurii normale de analiză a fuziunilor“, potrivit Executivului european.
 
În final, grupul MOL va controla o reţea de aproximativ 2.000 de staţii de carburanţii în 11 ţări. Dintre acestea, prin noua tranzacţie, MOL ajunge la un număr de 189 de staţii în România. Prin aceast[ decizie de vânzare, grupul italian practic se retrage din ţara noastră.
 
MOL este o companie integrată din domeniul ţiţeiului şi gazelor naturale, ea fiind activă în Ungaria şi Europa Centrală în sectorul producţiei şi distribuţiei de gaze naturale, petrol, combustibili şi produse petrochimice.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările