Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Comisia Europeană extinde eticheta ecologică a UE la toate produsele cosmetice şi de îngrijire a animalelor

1
26 Oct 2021 09:56:51
Autor: Afrodita Cicovschi

Comisia a adoptat noile criterii de acordare a etichetei ecologice a UE (EU Ecolabel) pentru produsele cosmetice şi de îngrijire a animalelor.

Comisia a adoptat noile criterii de acordare a etichetei ecologice a UE (EU Ecolabel) pentru produsele cosmetice şi de îngrijire a animalelor, oferindu-le astfel consumatorilor din întreaga UE beneficiile unor dovezi fiabile pentru mărcile cu adevărat verzi.
 
Criteriile de acordare a etichetei ecologice a UE duc la reducerea impactului produselor asupra apei, solului şi biodiversităţii, contribuind astfel la o economie curată şi circulară şi la un mediu înconjurător fără substanţe toxice. Eticheta ecologică a UE este o etichetă fiabilă de excelenţă în materie de mediu, verificată de o terţă parte, care ia în considerare impactul unui produs asupra mediului pe parcursul întregului său ciclu de viaţă, de la extracţia materiilor prime până la eliminarea sa finală.
 
Comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: Produsele cosmetice şi produsele pentru animale de companie cu un impact cât mai redus asupra mediului pot fi acum recompensate prin eticheta ecologică a UE, ceea ce sporeşte şi mai mult succesul de care se bucură această etichetă începând din 1992. Încurajez companiile să solicite eticheta ecologică a UE şi să profite de reputaţia incontestabilă a acesteia. Eticheta ecologică a UE contribuie la orientarea consumatorilor preocupaţi către produse verzi certificate şi fiabile şi sprijină tranziţia către o economie circulară şi curată. 
 
Criteriile actualizate privind eticheta ecologică a UEse vor aplica de acum tuturor produselor cosmetice, astfel cum sunt definite în Regulamentul UE privind produsele cosmetice. Anterior, cerinţele pentru acordarea etichetei ecologice a UE pentru produsele cosmetice acopereau o gamă limitată de produse „care se pot îndepărta prin clătire”, precum gelurile de duş, şampoanele şi balsamurile de păr. Normele actualizate includ produse cosmetice „fără clătire” precum cremele, uleiurile, loţiunile pentru îngrijirea pielii, deodorantele şi antiperspirantele, produsele de protecţie solară, precum şi produsele pentru coafură şi machiaj. În sectorul îngrijirii animalelor, de acum se poate acorda eticheta ecologică a UE unor produse care se îndepărtează prin clătire.
 
Eticheta ecologică a UE sprijină tranziţia ecologică şi ambiţia de a reduce la zero poluarea, oferindu-le în acelaşi timp alternative mai bune consumatorilor care caută opţiuni sănătoase şi durabile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Diana Owens
26.10.2021, 12:45:27

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

Modifică Setările