Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Concedieri masive în Bihor. Sute de angajaţi ai unei companii canadiene vor fi disponibilizaţi

3
27 Feb 2020 10:37:49
Autor: Elena Deacu
Angajaţii Celestica disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii
Angajaţii Celestica disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii

Peste 450 de angajaţi ai unei companii canadiene din Borş, judeţul Bihor, vor fi disponibilizaţi în urma reducerii cu 20% a volumului de activitate, aceştia urmând să primească salarii compensatorii.

Inspectorul şef al ITM Bihor, Marius Rotar, a declarat, joi, pentru Mediafax, că fabrica din Borş are, în prezent, 1.664 de angajaţi, iar conducerea a trimis o notificare de disponibilizare colectivă.

„Celestica România, companie cu sediul în Borş, a transmis către ITM Bihor o notificare de disponibilizare colectivă a unui număr de 451 de angajaţi din cei 1664 câţi are în prezent, în baza unei decizii a administratorului societăţii. Printre motivele care au dus la concedierea angajaţilor se numără reducerea cu 20% a volumului de activitate, fiind vorba despre o repoziţionare în relaţia cu angajaţii. Disponibilizările vor începe în luna aprilie şi vor dura până în luna iunie”, a spus Rotar.

Compania va concedia angajaţi ţinând cont de situaţia familială a acestora, astfel că, de exemplu, nu vor fi afectate persoanele care au în îngrijire copii sub 18 ani.

„Angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii în funcţie de vechimea în cadrul companiei, între 2 şi 5 salarii de bază brute”, a subliniat inspectorul şef al ITM Bihor.

Celestica România, parte a grupului canadian Celestica International, este producător de componente pentru echipamente electronice, având clienţi companii precum Alcatel Lucent, HP, Honeywell sau NEC.

Fabrica Celestica din Borş a fost construită în anul 2004.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Andone
27.02.2020, 10:51:51

"Compania va concedia angajaţi ţinând cont de situaţia familială a acestora, astfel că, de exemplu, nu vor fi afectate persoanele care au în îngrijire copii sub 18 ani." La 30 de ani de la revolutie, practica asta continua: daca esiti singur, tanar si muncitor , vei fi concediat pt a tine o putoare cu un copil sub 18 ani.

imsi imsi
27.02.2020, 11:59:57

n am vazut pina acum nici un tinar muncitor doar pe aia care stau toata ziua la pacanele. ei "e prea destepti" pt a munci. De altfel tinerii romani de azi (cu citeva exceptii in meserii care necesita munca intelectuala) sin caracterizati ca indisciplinati, pusi pe furtisaguri, gata pt asocieri in scop de frauda. ar fi bine sa cititi din caracterizarile firmelor de HR si din feed back ul primit de la angajatori.

ovidiu preda
27.02.2020, 14:20:51

Ii rezolva primarul bolovan de oradea