Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Consiliul Concurenţei a extins investigaţia privind trucarea unor licitaţii organizate de Transgaz

0
29 Dec 2014 12:51:36
Autor: Adina Vlad
Consiliul Concurenţei investighează dacă unele companii au participat cu oferte trucate la licitaţii organizate de Transgaz în anul 2011 pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente
Consiliul Concurenţei investighează dacă unele companii au participat cu oferte trucate la licitaţii organizate de Transgaz în anul 2011 pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente

Consiliul Concurenţei a extins investigaţia privind posibila înţelegere între unele companii de a participa cu oferte trucate la licitaţii organizate de Transgaz în anul 2011 pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente.

În urma extinderii investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Armax, Ecprod, Condmag şi Instcomp. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice investigaţiei, se arată într-un comunicat al Consiliului citat de Mediafax.
 
Consiliul Concurenţei a declanşat în luna iulie a acestui an o investigaţie privind o posibilă înţelegere între 13 companii de a participa cu oferte trucate la zece licitaţii organizate de Transgaz în anul 2011. „La ora actuală, investigaţia se referă la 11 licitaţii organizate de Transgaz şi sunt suspectate 14 de companii: Inspet, Condmag, TMUCB, Rominsta, Moldocor, Cis Gaz, Armax, Armax Gaz, Pegamont, Ecprod, Amarad, Posada Med, Staza Invest şi Instcomp“, arată Consiliul Concurenţei.
 
Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenţei, în special cele care privesc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.
 
În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Pe de altă parte, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.
 
Mai puteţi citi:
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii