Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Consiliul Concurenţei investighează Audatex Services pentru abuz de poziţie dominantă. Compania decide cât costă piesele auto la service

1
16 May 2022 18:18:41
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Audatex Services SRL în relaţia cu unităţile de service auto pe piaţa din România a serviciilor software specializate pentru evaluarea şi administrarea daunelor auto, a reparaţiilor şi lucrărilor de mentenanţă pentru autovehicule.

Autoritatea de concurenţă susţine că are indicii privind un posibil comportament abuziv Audatex în relaţia cu clienţii – unităţi de service auto.
 
În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul companiei investigate.
 
Inspecţia inopinată a fost autorizată de Curtea de Apel Bucureşti, fiind justificată de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.
 
Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.
 
Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.
 
În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, compania implicată riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mihai Medias
17.05.2022, 06:24:04

"... riscă amenzi DE PÂNĂ LA 10% din cifra de afaceri..." Agiu, ti s-a mai spus, în limba româna "DE PÂNĂ LA" nu înseamna nimic.

-1 (1 vot)
Modifică Setările