Afaceri

articolul anterior articolul urmator

cora România, precizări privind accesul în hipermarketurile din mall-uri

0
28 Oct 2021 17:31:49
Autor: Afrodita Cicovschi

Reprezentanţii cora România atrag atenţia că actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicţie expresă sau explicaţie privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket.

cora România anunţă că accesul în hipermarketurile sale aflate în incinta unor centre comerciale se face pentru toţi consumatorii, posesori sau nu ai unor certificate verzi.
 
Având în vedere statutul de magazin esenţial al hipermarketurilor cora, ceea ce înseamnă, conform legislaţiei în vigoare, că toţi consumatorii au accesul liber, cora a organizat culoare şi fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea în galeriile comerciale.
 
Mai mult, atragem atenţia că actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicţie expresă sau explicaţie privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket.
 
Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces în spaţiul hipermarketurilor cora prin coridoare autonome şi securizate, care nu permit deplasarea către alte spaţii comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a rămas prevăzut şi descris în prevederile Legii 55/2020.  Atragem atenţia asupra unor confuzii privind definiţia „unităţii alimentare”, noţiune reglementată de HG 843/1999, ignorată în acest moment.
 
Ultimile modificări explică şi descriu doar accesul în mall cu privire la restul activităţilor economice, dar nu au nicio prevedere legată de hipemarket – autorităţile înţelegând importanţa respectării accesului clienţilor la activitatea alimentară esenţială.
 
Soluţia cora de organizare a modurilor de intrare în magazine respectă toate prevederile legale, apără dreptul la hrană al populaţiei şi garantează accesul clienţilor în cele mai sigure condiţii sanitare la cumpărături esenţiale.
 
„Tragem un semnal de alarmă că ignorarea statutului de magazine esenţiale pentru retailerii alimentari care activează în cadrul unor centre comerciale discriminează această categorie, distorsionează piaţa şi încalcă principiile concurenţei loiale între actorii cu statut egal din acest sector”, a precizat reprezentanţii Cora România.
 
Sunt astfel puse în pericol mii de locuri de muncă, securitatea unui întreg lanţ de aprovizionare care implică mulţi producătorii locali, şi nu în ultimul rând sănătatea consumatorilor, care se vor îndrepta spre un număr limitat de magazine, creându-se aglomeraţie şi favorizându-se nerespectarea condiţiei esenţiale de distanţare socială.
 
cora România a fost mereu un partener responsabil care a implementat cu celeritate toate măsurile pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, ceea ce a şi propulsat, de altfel, cora printre retailerii cu cea mai mică rată de infectare în rândul angajaţilor.
 
Invităm toţi clienţii noştri să rămână la fel de responsabili, să poarte masca corespunzător, să păstreze distanţa socială şi să folosească cu încredere, conform semnalizării de la faţa locului, căile separate de acces în hipermarketurile cora.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările