Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Coronavirusul sistează vacanţele: O agenţie de turism din România anulează anumite sejururi. Ce se întâmplă cu biletele deja vândute

1
24 Feb 2020 12:08:58
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

O agenţie românească de turism a anunţat că sistează, începând de luni, la ora 14,00, toate sejururile din ţări afectate de coronavirus, căutând soluţii pentru cei care au rezervat deja biletele.

„IRI Travel, principalul touroperator pe destinaţia Bulgaria, a decis că nu va mai vinde pachete turistice către Italia şi alte state expuse epidemiei de coronavirus, oprind operaţiunile către aceste ţări timp de o lună”, a informat agenţia. 
 
În prezent, IRI Travel are oferte către nordul Italiei, pachete către cele mai cunoscute destinaţii de schi, dar şi către Austria care tocmai a anunţat că opreşte anumite operaţiuni de transport care vin din această ţară. 
 
„Am luat această decizie pentru că nu dorim să contribuim la răspândirea epidemiei de coronavirus. Preţuim mai mult sănătatea turiştilor noştri pe care nu dorim să-i expunem anumitor riscuri doar de dragul profitului. De asemenea, dorim să ne protejăm şi angajaţii care se deplasau către astfel de destinaţii”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel. 
 
Directorul companiei a mai precizat că până la orele 14.00, toate ofertele către destinaţiile cu risc mare de infecţie vor fi scoase de pe site, iar partenerii noştri din ţară vor fi anunţaţi că pentru o lună de zile, ofertele de acest gen nu vor mai fi disponibile. 
 
„Către Italia avem oferte pentru 12 regiuni, majoritatea acestora fiind în nordul ţării. Mai mult, dacă acest fenomen contagios va continua ne gândim să impunem aceleaşi măsuri şi pentru destinaţiile de vară din sudul Italiei”, a mai afirmat Lucian Bădîrcea. 
 
Compania îşi cere scuze pentru eventualele inconvenienţe provocate de decizia aceasta, precizând că a ales siguranţa turiştilor! 
 
„Precizăm că prin anularea pachetelor noastre nu dorim să dăm un semnal de panică în piaţa turismului, ci doar alegem să fim precauţi şi responsabili cu privire la posibilele contaminări la care ar putea fi expuşi turiştii noştri”, a mai declarat CEO-ul IRI Travel, precizând că, în cazul în care va fi nevopie se va lua aceeaşi decizie şi cu privire la destinaţiile învecinate Italiei.
 
Ce se întâmplă cu biletele rezervate
 
Contactat telefonic, Lucian Bădîrcea, a declarat pentru „Adevărul” că, încă din luna septembrie a anului trecut românii au rezervat sejururi, în special în zonele de schi ale Italiei.
 
„În prezent avem rezervări pentru circa 50 - 60 de români care vor să-şi petreacă vacanţele la schi în Italia. Am tot discutat cu ei şi vom mai discuta cu fiecare în parte pentru a găsi împreună soluţii de vacanţă. Putem reprograma perioada de vacanţă sau schimba locaţia, dar le putem oferi şi o perta din bani înapoi. Vom rezolva punctual, împreună cu clikenţii noştri, fiecare problemă”, a declarat Bădîrcea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Smeritu Pahomie
25.02.2020, 01:39:57

Toata lumea sta acasa......patronii au acum timp sa-si mature si dezinfecteze hotelurile pline de sobolani, capushe si carcalaci....

+1 (1 vot)