Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Cum să atragi un investitor în afacerea ta: cele mai importante ponturi

0
8 May 2015 11:38:39
Autor: Adevărul Financiar
Donald Trump, cel mai cunoscut investitor şi mentor american în serialul de reality show „The Aprentice/ Ucenicul” FOTO IMDB
Donald Trump, cel mai cunoscut investitor şi mentor american în serialul de reality show „The Aprentice/ Ucenicul” FOTO IMDB

Care este momentul potrivit pentru atragerea unui fond de investiţii în afacerea ta? Care este tipul de fond care ţi se potriveşte cel mai bine? Iată două întrebări fundamentale la care a răspuns pentru Adevărul Financiar specialistul în investiţii Dragoş Roşca, preşedintele Delta Asset Invest.

În anii de criză, când cele mai multe bănci au tăiat liniile de finanţare ale multor companii şi au încetat să finanţeze afaceri noi, fondurile de investiţii private (private equity) erau aşteptate să facă un pas înainte şi să profite de oportunitatea pe care contextul economic le-ar fi prezentat-o. Asta pentru că fondurile de investiţii pot fi considerate, chiar prin definiţie, o alternativă de finanţare pentru companiile care urmăresc să crească, pentru antrprenorii sau acţionarii care vor să vândă şi pentru organizaţiile care urmăresc o restructurare.

Dar tranzacţiile au apărut tocmai în economiile cu o mai lungă tradiţie antreprenorială şi o mai veche (şi activă) prezenţă a fondurilor de investiţii. În economia românească s-a văzut încă o dată lipsa fondurilor specializate în tranzacţiile de nivel mediu, a investiţiilor din zona start-up-urilor, adică baza oricărei culturi antreprenoriale.

Citiţi mai multe pe Adevărul Financiar

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările