Afaceri

articolul anterior articolul urmator

De ce notează recrutorii ora exactă la care ajungi la interviu?

24
9 Aug 2021 08:39:08
George Butunoiu

5 minute este intervalul maxim acceptabil de ajungere la o întâlnire înaintea orei fixate. Iar pentru cei mai sus pe scara socială e de 2 minute, mai ales când te întâlneşti cu cineva pentru prima dată, şi pentru ceva important.

Fiindcă, dincolo de semnalul pe care îl transmiţi, te poţi pune şi pe tine şi pe ceilalţi în situaţii jenante, pentru care responsabilitatea îţi revine în întregime, de cele mai multe ori. Nu toţi au săli de aşteptare în care să te instaleze, sau nu toate sunt disponibile în orice moment. Să încurci lumea pe un scaun incomod pe la secretariat nu e o imagine tocmai plăcută, nici pentru tine şi nici pentru ceilalţi. Pe secretară o enervează să fie unul pe acolo care ascultă tot ce vorbeşte ea la telefon, mai ales când are ceva foarte important de discutat despre planurile de weekend.

Apoi, să dai nas în nas cu concurentul tău care tocmai iese de la întâlnire, la care evident că a discutat despre aceeaşi licitaţie la care participi şi tu, despre acelaşi proiect pentru care ai venit să-l convingi, să fii sigur că-l enervează şi pe directorul cu care te întâlneşti! El a avut grijă să termine întâlnirea precedentă cu concurentul tău cu 10 minute înainte, tocmai ca să nu vă intersectaţi, numai că tu i-ai făcut o surpriză şi ai venit cu 15 mai devreme...  

Sau la firma de recrutare care tocmai a angajat o asistentă nouă, dar a uitat să-i spună să nu pună întâlniri cu angajaţi de la aceeaşi firmă una după alta. Or, se ştie bine, orice asistentă de HR pune întâlnirile cu oameni care se cunosc între ei exact una după alta! Ca să se poată saluta în lift, pe hol, să mai schimbe câteva cuvinte, să afle noutăţile…

PS: Mulţi recrutori notează sistematic, pentru toţi candidaţii, ora exactă la care au ajuns. Consideră că poate fi o informaţie relevantă, mai ales când vezi acelaşi om de mai multe ori.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Atent Verificatorul
9.08.2021, 08:59:04

ce idiotenie de articol.

-4 (16 voturi)
Dumitrescu Adrian
9.08.2021, 15:00:00

Ca de obicei! :))))

+5 (5 voturi)
cib
9.08.2021, 15:01:36

Daca vin cu o ora mai devreme, ma angajati direct CEO? Sau macar ministru?

-6 (12 voturi)
cib
9.08.2021, 15:03:38

Aoleu, gresii! Daca vin cu o ora mai tarziu, ma angajati CEO? Sau macar ministru?

-2 (10 voturi)
cib
9.08.2021, 15:19:23

Acum lasand gluma la o parte, sa va zic eu care e treaba. Multi patroni si recrutori, in goana de-a fi foarte formalisti, uita care e scopul. Sa gasesti un om competent. Nene, tre' sa te mai uiti si la om, la palmele lui sau cum stau toalele pe el. Dar pentru asta, nu e nevoie sa faci cursuri de HR. E suficient sa fi vazut mai multe in viata si sa nu folosesti ce ai intre urechi doar ca sa nu te ploua in gat! La mine daca ar veni unul cu CV lung de-o zi, scrobit si prea punctual, deja mi-ar strica ziua. Da' ce stiu eu? Ca eu nu recrutez si nici nu sunt patron. Mi-e prea lene. Am preferat sa muncesc!

-3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările