Afaceri

articolul anterior articolul urmator

De ce sunt praf managerii români?

38
6 Apr 2020 10:53:21
George Butunoiu

Businessurile din România sunt o mascaradă, făcute după ureche, managerii romani sunt praf, nu înţeleg nimic, sunt vai de capul lor, îi tratează pe angajaţi ca pe sclavi etc.

Cam aşa sună foarte multe dintre comentariile şi mesajele pe care le primesc, asta îmi transmit şi cei cu care mă întâlnesc şi discut faţă în faţă. Fie direct, chiar cu aceste cuvinte, fie aluziv, dar asigurându-se că înţeleg exact mesajul de mai sus. Am făcut şi un sondaj ad-hoc chiar cu acest subiect, şi peste 90% au răspuns că există diferenţe fundamentale între felurile în care se fac businessurile în România, cum sunt concepute şi cum funcţionează companiile, faţă de cele din Occident.

Nu, diferenţele acestea nu există. Sau, ca să fiu mai precis, nu există diferenţe DE FOND între felul în care sunt organizate şi funcţionează firmele şi businessurile în România faţă de cele din Occident. Şi aici vorbesc despre majoritatea companiilor serioase din oraşele mari, dar şi despre multe din cele mai mici sau periferice. Vezi adesea nişte diferenţe conjuncturale, de detaliu, însă nu la nivel de principii, de fundament. Că mai sunt încă destule afaceri în România care sunt pure escrocherii sau orice altceva decât business, activitate comercială, nu schimbă cu nimic esenţa argumentaţiei mele care vrea să arate, mai mult decât orice altceva, unde suntem faţă de unde am fost în urmă cu deloc mult timp, şi unde vom fi într-un an sau doi sau zece.

Diferenţele de rezultate, de viteză, de continuitate, de relaţii între angajaţi şi angajatori, între clienţi şi furnizori, între toată lumea şi toată lumea sunt mari faţă de cele din Occident, într-adevăr! Adesea foarte mari, enorme, dar asta vine nu din felul în care managerii şi antreprenorii îşi organizează businessul, de la cât de inteligenţi sau de pregătiţi sunt, ci din cauza pieţei, a patologiei sociale, a sistemului politic, a inegalităţilor şi injustiţiei sociale, a un milion de piedici şi scârbe care nu pot fi imputate managerilor, antreprenorilor şi angajaţilor businessurilor din România. Pentru că asta nu mai e treaba şi responsabilitatea lor. Ei îşi fac treaba în interiorul firmei, între pereţii companiei, aşa cum şi-o fac şi cei din Occident! Şi de multe ori chiar mai bine, dar dacă te aştepţi să aibă aceleaşi rezultate pe o piaţă săracă şi bezmeticită de politicieni semianalfabeţi şi corupţi, înseamnă că nu ai noţiuni elementare despre mersul lucrurilor în lume.

Eu am fost o viaţă întreagă în mijlocul tuturor businessurilor serioase din România, însă am cunoscut mult mai multe decât atât. Vorbesc în fiecare zi cu manageri romani care lucrează şi aici şi în toată lumea. Şi nu joburi din care văd doar patru pereţi, ci în cele mari, din care văd multe, foarte multe şi foarte de sus. Şi cu străini care vin să lucreze în România, după ce au lucrat o viaţă în Occident, şi cu alţii care vin doar în vizită, cu specialişti din toate domeniile, cu cercetători şi diplomaţi care au văzut toată lumea. Niciunul nu mi-a arătat, sau vorbit măcar despre ceva fundamental diferit în felul de a face lucrurile acilea faţă de acolo. Dimpotrivă, toţi au remarcat şi au subliniat similitudinile.

Că aceia din Occident au acces la mult mai multe resurse şi instrumente, da, e cât se poate de adevărat. Că au mult mai mulţi bani de învestit, că ei şi le pot cumpăra şi cei de la noi nu, e iarăşi adevărat, dar asta nu ţine de “managementul românesc”, sau de “managementul din România”, ca să-i includem pe toţi, ci de altceva. Şi nu sunt singurul care ştie că sunt multe, foarte multe firme mai bine organizate în Bucureşti decât altele similare de la Viena, Madrid sau Atena. Mai eficiente, mai optimizate, mai automatizate, mai productive, de la care ar avea mulţi occidentali de învăţat.

Aşadar, cum ajung majoritatea oamenilor să vadă diferenţe fundamentale acolo unde ele nu există? Sunt multe resorturi şi mecanisme psihologice puse în mişcare de întrebarea din sondaj. Să vă descriu unul dintre ele: “Păi ăla din Germania câştiga 3,000 de Euro şi face acelaşi lucru ca şi mine, tot atâta muncim amândoi. Şi eu iau 700, deci mai puţin de un sfert. E o diferenţă fundamentală, nu ţi-e clar?” Da, e foarte clar de ce sunt praf managerii romani: pentru că nu câştiga băiatu ca în Germania…

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

Vlad Mihai
6.04.2020, 11:06:55

Foarte putini manageri romani care sunt cu adevarat manageri, majoritatea au simtit un pic de gust al "puterii" si incep sa nu mai gandeasca rational. E si normal daca stai sa te gandesti avand in vedere ca mai toata istoria noastra am fost condusi, nu am condus. Cum sa ai calitati de manager cand stramosii tai, chiar si tu, se trag din iobagi si acum se vad boieri... nu e de condamnat dar e inteligent sa te feresti de managementul romanesc, se vede clar ca nu functioneaza, de la non-stop pana la cel mai inalt nivel in conducerea tarii. Unde mai pui ca un manager roman nu investeste in oameni, se vede cu un castig lunar mai mare decat ce-a fost luna trecuta si se grabeste sa face pe seful si sa-si faca leasing la un Audi sau Mercedes... din pacate, apoi se plange ca n-are ROI si-l prinde criza cu datorii. Diferenta dintre noi si aia din vest e ca aia nu sunt in foame ca sa fiu direct, ei vad situatia pe termen lung, au educatie economica, etc. Bine... nu toti, am intalnit niste specimene in pozitii de top de mi se facea dor de primul meu sef care-mi fura din bonurile de masa. Scuze, manager. Si aia care zic ca afara se castiga 3000 si ei aici castiga cu un sfert mai putin ii invit sa plece si ei afara, dupa 6 luni de chirii, depozite pentru chirie si taxe peste taxe o sa-si dea seama ca nu le raman bani pentru toate pretentiile alea cu care s-au urcat in avion. Cu alte cuvinte problema e la noi toti.

+8 (8 voturi)
Vlad Mihai
6.04.2020, 11:22:23

Stai ca am citit gresit, cine castiga 3000 acolo si castiga aici 700 inseamna ca a venit pe alt post... nu exista discrepantele astea, poate undeva la sat.

0 (2 voturi)
Bogdan Liviu
6.04.2020, 11:30:32

@ vlad mihai : ba exista...nu sunt de acord cu ce scrie omu' asta pe aici (bag seama ca si-a luat un job part time) ni cu concluzia din final. dar ref diferente : cam astea sunt. mai mult, in 2012 am fost in germania (dir vnazari intr-o multinationala din RO) . nu numai ca ce faceam eu inRO acolo faceau vreo 4-5 oameni dar fiecare din aia 4 - 5 castigau cam de 4 -5 ori cat mine ...

+5 (5 voturi)
Cristina Trandafir
6.04.2020, 11:16:55

Fiind in HR ar trebui sa stii. Imi ramii dator. Inainte de 1989 era suficient sa fi terminat ASE-ul, sa fii in partid si ti se dadea uzina pe mina. Nu trebuia sa iei nici o decizie. Totul venea de la partid iar tu ca mare manager trebuia doar sa executi. Piata, competivitatea, profesionalismul...vorbe goale. Dupa 1989 Romania a fost preluata de securitate si de cei din comertul exterior. Aveau ceva experienta si au lucrat cu firme adevarata din afara. DAR Apartenenta la clan a facut insa ca banii sa circule intre ei...adica in interiorul clubului. Evaziunea fiscala e creata tot de ei prin oamenii din aparat. Daca cineva se gindeste ca da statului o teapa de 1000, 10000 de dolari...baietii astia dau tzepe de milioane de dolari. Pe scurt: s-a creat un regim mafiot....un capitalism de cumetrie cum il nume patronul lor spiritual. Nimic de-a face cu piata sau cu orice s-ar putea numi economic. Numirile politice sint ceva curent. Ce inseamna asta? Daca unii sint majoritari, se cheama ca pot face ce vor. Romania ramine tara formelor fara fond...adica un tarim al minciunii in care nimic nu e ce pare a fi.

+16 (16 voturi)
Bogdan Liviu
6.04.2020, 11:50:58

citez : "Da, e foarte clar de ce sunt praf managerii romani: ... " scrise unu care nu a fost manager in viata lui .... eu gestionez un buget de peste 40 mil euro : oameni, etc . dar, nah : unu care nu stie cum arata un p&l (e altceva decat un meniu de restaurant), da si el lectii de viata . cum e vorba: cine stie face , cine nu: devine consultant (sau alt bagator de seama) .

+5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (38)

Modifică Setările