De ce traiul la comun este benefic sau Cum să-ţi clădeşti un start-up pe baze sănătoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe companii pot împărţi acelaşi spaţiu până se dezvoltă
Mai multe companii pot împărţi acelaşi spaţiu până se dezvoltă

Cele mai cunoscute zece spaţii de co-working (lucru la comun) din ţară formează o piaţă de 1,35 de milioane de euro anual, după un calcul realizat de Adevărul Financiar.

Pornite ca afaceri timide în urmă cu trei-patru ani, spaţiile de lucru la comun (co-working) s-au maturizat şi sunt pregătite acum să fure o felie din mult mai larga piaţă a spaţiilor clasice de birouri.

Când primii membri ai generaţiei Y – tinerii născuţi în anii ’80 – pătrundeau pe piaţa muncii din România, la începutul şi jumătatea anilor 2000, ideea de freelancing lipsea cu desăvârşire din peisajul local. Pur şi simplu nu auzeai de oameni care să lucreze pe cont propriu, care să îşi vândă priceperea, oricare ar fi ea, către diverse companii, scrie sursa citată.

Nu se muncea de acasă sau din cafenea, spaţiile de co-work nu (prea) existau nici măcar peste Ocean, iar specialiştii IT, CeiMaiCăutaţiDintrePământeni, erau cuminte aşezaţi la birourile firmelor angajatoare.

Epidemia de freelanceri

În doar câţiva ani, influenţată serios de avansul tehnologic şi de apariţia crizei economice internaţionale (în anul 2008, membrii născuţi la mijlocul generaţiei Y, în 1985, aveau 23 de ani), piaţa muncii a ajuns de nerecunoscut.

Citiţi mai departe pe www.adevarulfinanciar.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite