Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Decizii aberante: de ce să închizi terasele la 23? De ce nu la 20 sau 24? Cu metroul cum rămâne? Mai ţinem spitalele?

3
2 Aug 2020 14:29:27
Lulea Marius Dorin

Actuala conducere a României se întrece în a lua decizii din ce în ce mai aberante. Fără o justificare sanitară sau ştiinţifică s-a decis ca terasele restaurantelor să se închidă la ora 23. Dar de ce nu la ora 20 sau ora 24? Ce argumentează această decizie? Închidem şi metroul?

Nici un studiu nu poate justifica de ce terasele trebuie închise la ora 23.00 din moment ce la acea oră oricum aglomeraţie nu prea mai există, sau cel puţin nu mai mult decât ziua.

Este cumva dovedit faptul că virusul se răspândeşte mai repede după ora 23? Are virusul un ceas atomic după care funcţionează? Cu siguranţă că nu.

Această decizie loveşte din nou în industria HORECA din România. Nu ajunge că întreg domeniul a fost pus la pământ. Acum, când totuşi unele afaceri încearcă să se menţină pe linia de plutire, guvernul vine şi mai aplică o măsură aberantă: închiderea teraselor la ora 23.

Măsura nu poate avea efecte extraordinare din moment ce numărul românilor ce îşi permit să stea la o terasă, mai ales la ora 23, este foarte mic. Minime calcule de risc arată că nu acolo se află problema. Există cercetări matematice care se pot face pe baza informaţiilor venite din domeniul medical şi care să arate ce măsuri au rata cea mai ridicată de succes şi elimină peste 90% din risc.

Cumva această decizie seamănă cu situaţia din spitale: te duci pentru o răceală şi te operează pentru apendicită, dacă tot eşti acolo.

Pe acest principiu ar trebui să închidem de tot metroul deoarece riscul de transmitere este acolo de mii de ori mai mare, iar spitalele ar trebui să aibă lacăt pe ele.

Să nu uităm că până la acest moment nu există cazuri importante care să releve răspândirea virusului datorită unui restaurant. Pe de cealaltă parte avem suficiente cazuri în care virusul a fost luat din spitale şi dus în comunitate.

Totul trebuie să fie justificat, iar deciziile trebuie să fie luate cu legea şi constituţia în spate.

Pare că un grup de demenţi ia decizii arbitrare, după propria părere sau incompetenţă. E foarte probabil ca cineva din acel grup să fie deranjat de vreo terasă alăturată sau de muzica prea tare, dar asta nu înseamnă că punem sub luptă un întreg domeniu economic.

În Germania sute de mii de nemţi au ieşit sâmbătă în stradă pentru a protesta faţă de măsurile aberante luate de către guvern şi care afectează drepturile fundamentale ale nemţilor. La Berlin s-a strigat "libertate", asta deşi ţara nu pare a fi în război sau sub vreo ocupaţie.

Guvernele lumii dovedesc în această perioadă de criză cât de ineficiente sunt şi sub masca crizei sanitare se iau decizii care să le favorizeze politic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
2.08.2020, 14:48:16

COVID-ul ..justifică orice măsură luată de politicieni .. Toate măsurile luate de ei ...sunt exclusiv pentru binele nostru, al cetățenilor României ... . Parlamentarii noștri încă nu s-au auto declarat ...eroi ! " Eroi " ce ne sacrifică zilnic .. pe noi ..pentru binele lor ..

0 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
2.08.2020, 17:38:12

In nicio tara europeana afectata de pandemia de coronavirus, masurile si restirictiile nu au fost mai aberante, mai disproportionate, mai abuzive, mai habarnist-pompieristice, mai tampe si mai ostracizante..! E incredibil cum o gasca de cocalari, fripturisti, impostori si derbedei politici, cozi de topor ajunsi ILEGITIM la guvernare cu sprijinul PSD, al Noii Securitati si al mafiei globalismului neo-marxist ”progresist” de la Bruxelles, au putut sa-i batjocoreasca, sa-i umileasca si sa-i jefuiasca pe romani atata amar de vreme..! Sa nu ne miram, daca la sfarsitul pandemiei, atunci cand dictatura aberanta a regimului antiromanesc si antinational Iohannis-Orban-PNL va deveni..istorie, iar lucrurile vor fi intrat in normal, va aparea o analiza perfect documentata si argumentata, care va dovedi ca starea de urgenta si modul cum au gestionat-o cei care au decretat-o si se afla azi la putere (mafia liberal-iohannist-securistica) au omorat cu zile mai multi oameni si au adus mai mult prapad economiei nationale decat a facut-o coronavirusul insusi..!)

Liviu Dumitru
2.08.2020, 15:46:02

Intrebare tampita, s-a ales o ora, de niste responsabili, daca era 22, exista aceiasi intrebare, carcotas...

Modifică Setările