Divizia aeriană a grupului TUI ar putea muta o parte dintre posturile de mentenanţă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania aeriană Tuifly ar putea muta în România o parte dintre cele 350 de posturi de mentenanţă pentru aeronave, parte a unui program de reducere de costuri derulat de turoperatorul german TUI, proprietarul Tuifly, potrivit Mediafax.

Grupul TUI vrea să scadă anual costurile Tuifly cu 65 de milioane de euro prin reducerea serviciilor gratuite şi a cheltuielilor cu salariaţii, scrie publicaţia germană „Sueddeutsche Zeitung“, citând surse. TUI vrea să obţină economii de 35 de milioane de euro din diminuarea costurilor cu forţa de muncă şi negociază începând din noiembrie cu angajaţii pentru atingerea acestui obiectiv.

„Ne aflăm în negocieri, pe care intenţionăm să le finalizăm în săptămânile următoare“, a afirmat directorul general al Tuifly, Dieter Nirschl. Şeful Tuifly a refuzat să comenteze asupra detaliilor programului de reducere a costurilor.

Negocierile au intrat, însă, în impas, notează „Sueddeutsche Zeitung“, citată de Mediafax. Tuifly vrea modificarea acordurilor colective cu angajaţii, îngheţarea de salarii şi schimbări în politica de pensionare anticipată.

De asemenea, TUI analizează mutarea unei părţi a operaţiunilor de mentenanţă în România. La divizia de mentenanţă a companiei lucrează 350 de tehnicieni, iar mulţi dintre aceştia se pot aştepta să-şi piardă locurile de muncă.

Restul reducerilor de costuri, de 30 de milioane de euro, vor fi asigurate din renunţarea la unele servicii gratuite oferite pasagerilor în timpul zborurilor, precum ziare, divertisment şi pături. În schimbul programului de tăiere a cheltuielilor, numit Max Thrust, grupul german intenţionează să extindă flota de avioane cu încă şase aeronave.


Mai puteţi citi: 

Udrea: USL a înregistrat un nou eşec - scoaterea României din cataloagele celui mai important turoperator. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, susţine că Guvernul USL a reuşit "să înregistreze un nou eşec": scoaterea României din cataloagele celui mai mare turoperator din lume, TUI.

Ministerul Turismului şi-a achitat datoriile către operatorii germani, după ce aceştia ameninţaseră că nu mai promovează România. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a achitat, la sfârşitul săptămânii trecute, plăţile restante din 2011 către turoperatorii germani TUI, Dertour, ITS şi ITS Stadtereisen, Frosch, Neckermann (Thomas Cook), care vând în cataloagele lor destinaţii româneşti de turism.

TUI cere lămuriri hotelierilor greci în caz că Grecia renunţă la euro. Operatorul german de turism TUI a solicitat, printr-o scrisoare adresată hotelierilor greci, ca înainte de a semna noi contracte cu aceştia, să clarifice modul în care vor fi reglementate facturile în cazul în care Grecia iese din zona euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite