Afaceri

articolul anterior articolul urmator

După Bosnia şi Herţegovina, OMV iese şi de pe piaţa benzinăriilor din Croaţia. Urmează vânzări de benzinării din România?

1
1 Feb 2013 14:19:35
Autor: Adina Vlad
OMV este prezent pe piaţa croată a comercializării de carburanţi din 1992, unde operează 62 de benzinării
OMV este prezent pe piaţa croată a comercializării de carburanţi din 1992, unde operează 62 de benzinării

Grupul austriac de petrol şi gaze OMV a semnat un acord pentru vânzarea subsidiarei sale de comercializare a carburanţilor din Croaţia, OMV Hrvatska, către compania croată Crodux. OMV a anunţat în toamna anului trecut că va reduce în următorii trei ani numărul de benzinării, atât din România, cât şi din alte state, iar surse din piaţă precizau că negocierile dintre austrieci şi ruşii de la Gazprom sunt foarte avansate.

 

OMV este prezent pe piaţa croată a comercializării de carburanţi din 1992, unde operează 62 de benzinării şi are o cotă de aproximativ 13% din piaţă, potrivit unui comunicat al OMV.
 
Prin această tranzacţie, estimată să se încheie în prima jumătate a acestui an, OMV nu mai deţine niciun activ pe segmentul de rafinare şi marketing din Croaţia.
 
Vânzarea OMV Hrvatska face parte din strategia grupului austriac de diminuare a activităţilor de rafinare şi marketing şi de concentrare pe segementul de explorare şi producţie a hidrocarburilor şi energiei electrice.
 
La finele lunii noiembrie a anului trecut, NIS, subsidiara din Serbia a grupului rus Gazprom, a anunţat achiziţia celor 28 de benzinării OMV din Bosnia şi Herţegovina. Ulterior, surse din piaţă precizau că austriecii de la OMV sunt în negocieri avansate cu NIS, subsidiara din Serbia a grupului Gazprom, pentru vânzarea a 60 de benzinării din România.  
 
În noiembrie anul trecut OMV a anunţat că va reduce în următorii trei ani numărul de benzinării, atât din România, cât şi din alte ţări, dar nu se va retrage de pe nicio piaţă.
 
OMV este acţionarul majoritar al OMV Petrom, cu 550 de unităţi în România.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

STEFAN MATEI
5.02.2013, 07:37:57

omv iese de pe rafinare si marketing dupa ce a devastat romania si a distrus dolj chim si arpechim creand dependenta de importuri care se vad deja la buzunarul romanilor,se va axa pe energie cu investitii facute din titeiul romanesc si nu vom beneficia cu nimic. asa a vrut nastase si asa vrea si acest miki mouse ca de aschia nu sare,si romanii dorm in timp ce astia ne vand

Modifică Setările