Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Eficienţa energetică a casei tale începe cu materialele de construcţie alese

0
Articol publicitar
24 Jun 2015 09:44:39
Autor: ADH

Eficienţa energetică a casei tale începe cu materialele de construcţie alese.  Casa perfectă pentru familia ta este una definită de siguranţă, confort şi rezistenţă,însă, în acelaşi timp, la fel de importanta este şi intreţinerea ei şi costurile pe care le implică aceste aspecte

 

 

 


Trendul în construcţii este de a realiza clădiri durabile, economice şi prietenoase cu mediul, iar în atingerea acestor standarde, cel mai important factor îl joacă materialele alese.

BCA-ul este un material ce indeplineste toate aceste conditii ajutandu-te sa realizezi proiectul si casa la care ai visat.

Constructiile din BCA, eficiente din punct de vedere energetic

Folosind betonul celular autoclavizat, cunoscut sub denumirea mai simpla de BCA, vei avea parte de o constructie ce va necesita costuri minime de intretinere. Principala sa caracteristica este eficienta energetica, data mai ales de continutul mare de aer (aproximativ 50 - 60 de procente din material este alcatuit din aer) care se regaseste in structura sa si care ii confera un randament termic ridicat. Structura acestui material este de fagure, avand numeroase microcelule de aer care au un rol de izolator termic.

BCA-ul asigura o temperatura constanta in interior, precum si o atmosfera calduroasa iarna si racoroasa pe parcursul verii, fara sa apara variatii mari intre anotimpuri, astfel incat costurile de racire si incalzire vor fi minime. Tradus, acest lucru inseamna un confort ridicat si facturi mai mici la energie.

In acelasi timp, blocurile de BCA asigura termoizolarea cladirii inca din faza zidariei, fara sa mai fie nevoie de un strat termoizolant suplimentar la exterior. Blocurile de zidarie din BCA au o conductivitate termica redusa ce va garanta o atmosfera placuta in interiorul cladirii indiferent de anotimp.

Pentru a masura performantele izolatoare ale unui material de constructie se foloseste conductibilitatea termica, o marime fizica prin care se caracterizeaza capacitatea unui material de a transmite caldura. Cu alte cuvinte, cu cat este mai mica valoarea conductivitatii, cu atat materialul are o capacitate de izolare mai mare. La BCA acest coeficient este cuprins intre 0,10 W/mK si 0,14 W/mK.

Pierderile de caldura

Puntile termice cauzeaza pierderile de caldura, iar pentru a le evita, la intersectia dintre doua elemente cu rezistente termice diferite se folosesc materiale termoizolante. BCA-ul este un astfel de material care va asigura un transfer termic redus. Buiandrugii din BCA sau dalele din acest material, precum si utilizarea unui mortar performant vor contribui la diminuarea acestor punti termice.

Pentru a avea pierderi de caldura reduse, un alt factor de luat in considerare este etanseitatea, conferita tot de blocurile de BCA care nu mai au nevoie de alti aditivi care sa garanteze constructiei ermetismul.

 

Directiva europeana pentru cladirile care consuma "aproape zero energie"

Ne apropiem cu pasi repezi de termenul impus de Uniunea Europeana privind cladirile eficiente energetic. Directiva 2010/31/UE are drept obiectiv ca pana in anul 2020 in intreg spatiul european sa se ridice constructii cu un consum minim de energie - nearly zero-energy buildings (nZEB). Ea se refera la cladiri cu o performanta energetica ridicata si, in mod automat, la folosirea unor materiale care se ridica la standardul propus de oficialii europeni.

Click aici pentru a afla mai multe detalii.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările