Afaceri

articolul anterior articolul urmator

„Elefantul arab“, cel mai performant utilaj petrolier românesc, va extrage ţiţei în ţările din Golful Persic

2
21 Jul 2015 12:54:47
Autor: Daniel Ionascu
Unităţile de pompare produse la Vulcan vor extrage ţiţei din statele arabe
Unităţile de pompare produse la Vulcan vor extrage ţiţei din statele arabe

Uzina Vulcan din Bucureşti a dezvoltat cea mai performantă unitate de pompare pentru extracţia ţiţeiului fabricată vreodată în România, noul utilaj petrolier românesc fiind botezat „Elefantul arab“ şi va urma să fie comercializat în statele din zona Golfului Persic.

 „Prin caracteristici tehnice impresionante, realizarea echipei de la Vulcan poate asigura o producţie de peste 1.000 de barili de ţiţei pe zi cu un consum de energie de numai 60 kWh/h, însemnând un spor de productivitate de 30% şi o creştere de eficienţă energetică tot de 30% faţă de vârful de gamă precedent“, se arată într-un  comunicat al Vulcan.
 
Noua unitate de pompare este aptă să funcţioneze până la 40 ani pe aproape orice amplasament terestru de extracţie a petrolului, în diverse configuraţii, cu costuri de operare la nivelul minim din industrie.
 
Cu peste 100 ani de tradiţie în industria românească, Uzina Vulcan din Bucureşti a livrat peste 25.000 de unităţi de pompare pentru extracţia ţiţeiului, în circa 25 ţări de pe 5 continente. De asemenea, Vulcan este şi producătorul cazanelor de abur industriale din marile termocentrale româneşti, inclusiv Turceni, Rovinari, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Iaşi, Braşov, Constanţa.
 
Vulcan se află în insolvenţă din luna mai 2013, cu datorii de circa 55 de milioane de euro la acea dată. Principalii creditori sunt Banca Comercială Română şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
 
De atunci, Vulcan a reluat parteneriate externe întrerupte la intrarea în procedura insolvenţei, a reuşit să sisteze concedierile colective şi a reangajat deja circa 10% din forţa de muncă disponibilizată anterior.
 
În următorii 3-5 ani, Vulcan ţinteşte exportarea a minimum 75% din cifra de afaceri. Pentru echipamentele sale de producere a energiei, Vulcan se concentrează pe exporturi în ţările din nordul Europei, recunoscute pentru nivelul avansat al ştiinţei şi tehnologiei, al standardelor de calitate şi de mediu, precum şi al politicilor energetice: Pentru utilajul petrolier, Vulcan îşi consolidează prezenţa în zona Golfului Persic, în estul Europei şi în America de Sud.
 
Contractele existente acoperă 85% din capacitatea de producţie actuală a Uzinei Vulcan pentru următoarele 9-12 luni.
 
Uzina Vulcan face parte din grupul Tender din anul 2003. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iulian Arion
21.07.2015, 15:04:20

Deci există capacitatea tehnică de extracţie a petrolului cu utilaje româneşti! Nu mai este cazul încredinţării acestei activităţi unei companii străine, austriece sau nu.

-1 (1 vot)
Camelia Grigoras
21.07.2015, 17:56:15

Ne-a vândut bombonel austriecilor ! De parcă noi nu am fi știut să extragem petrol.

+1 (1 vot)
Modifică Setările