Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Engie pleacă din 20 de ţări, în următorii trei ani

0
28 Feb 2019 14:34:06
Autor: Elena Deacu

Compania franceză Engie, care operează şi pe piaţa din România în domeniul gazelor şi al energiei electrice, a anunţat joi că va ieşi din circa 20 de ţări în următorii trei ani, conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021, scrie Reuters.

Noul plan prevede că Engie va prioritiza 20 de ţări în care are deja o bază solidă şi 30 de zone metropolitane, în principal în Asia de Sud-Est şi Africa, regiuni în care compania are o prezenţă relativ mică, a declarat directorul general, Isabelle Kocher.

De asemenea, în următorii trei ani, Engie va vinde active în valoare de şase miliarde de euro, după ce a vândut deja active de 14 miliarde de euro în principal din domeniul combustibililor fosili, în ultimii trei ani.

Kocher a precizat că noul plan are în vedere simplificarea grupului, care este prezent în 70 de ţări.

De asemenea, compania va lansa un plan de tăiere de costuri de 800 de milioane de euro, aceste tăieri urmând să fie operate în anii 2020 şi 2021.

Compania se va concentra, totodată, pe investiţii în energie regenerabilă, servicii energetice şi infrastructură. Engie plănuieşte să investească între 11 şi 12 miliarde de euro în perioada 2019-2021, dintre care 4 miliarde pe an vor fi pentru cheltuieli generale de capital şi achiziţii, 4,5 miliarde vor fi alocaţi pentru soluţii către clienţi şi 2,3-2,8 miliarde către regenerabile. Alte 3-3,3 miliarde vor merge către reţele. 

Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările