Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Euroins îşi majorează capitalul cu încă 120 de milioane de lei

0
5 Aug 2021 12:37:19
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO News.ro
FOTO News.ro

Asiguratorul Euroins România a anunţat, joi, că propune o a treia majorare de capital în valoare de peste 120 de milioane de lei, ajungând la o majorare totală de 246 de milioane de lei în ultimele luni, compania precizând că vrea să investească în continuare pe piaţa de asigurări din România.

 
"Acţionarii Euroins România se angajează să investească în continuare pe piaţa de asigurări din România, în timp ce compania anunţă o nouă rundă de majorare de capital în valoare de peste 120 de milioane de lei, după alte două creşteri succesive recente de capital în valoare de peste 126 de milioane de lei. Majorarea de capital va fi votată în următoarea Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor Euroins România care va avea loc în 15 septembrie 2021. Cu această majorare de 120 milioane lei, Euroins România Asigurare Reasigurare SA va atinge o creştere totală de capital de peste 246 milioane lei în ultimele luni. Această creştere face parte din efortul continuu al Euroins Insurance Group (EIG) AD de a-şi consolida poziţia şi de a sprijini creşterea pe piaţa din România”, arată compania.
 
Cu aceste trei majorări succesive de capital, Euroins România îşi va consolida semnificativ poziţia în conformitate cu strategia de scădere a expunerii pe segmentul RCA şi de diversificare a portofoliului.
 
"Această rundă de majorare de capital vine în contextul în care compania noastră se află într-o strategie de transformare. Este normal să majorăm capitalul pentru a respecta noile cerinţe legale introduse în 2021, dar şi pentru a ne putea urmări strategia pe termen lung. Suntem dedicaţi creşterii calităţii şi diversificării portofoliului de asigurări: dorim să ne dezvoltăm şi pe produse non-RCA inovative, cum ar fi poliţele de sănătate, de călătorii, accidente şi răspundere civilă pentru care avem deja o creştere semnificativă între 80% -180%. Obiectivul nostru principal este consolidarea poziţiei pe piaţă a companiei şi îmbunătăţirea rezultatelor financiare. Rezultatele pozitive din primul trimestru al anului 2021 se îmbină perfect cu obiectivul pe termen lung al Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a fi un partener de încredere pentru clienţii şi intermediarii noştri”, a declarat Tanja Blatnik, CEO.
 
Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente care operează în regiunea EEC / EEA / FSU. Compania se concentrează pe oferirea unei game largi de produse generale, de sănătate şi de asigurări de viaţă. Grupul are sediul central în Bulgaria şi operează în 11 ţări europene şi are filiale de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus şi Georgia. EIG operează şi în Grecia şi Polonia şi are operaţiuni de asigurări de nişă în Spania şi Italia.
 
În prezent, grupul de asigurări are peste 4 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi.
 

Două amenzi de aproape 1 milion de lei, date de ASF la începutul anului

 
Euroins a fost amendată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) de două ori la începutul anului, prima de 450.000 de lei fiind aplicată în luna ianuarie pentru că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parţial pretenţiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege şi nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.
 
O lună mai târziu, în februarie, Euroins a mai primit o amendă, de data aceasta de 500.000 de lei, pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretenţiile de despăgubiri, precum şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările