Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Eximbank a finalizat achiziţia Băncii Româneşti. Noua bancă intră în top 10 din România

3
23 Jan 2020 20:21:43
Autor: Elena Deacu

EximBank anunţă că a finalizat achiziţia Băncii Româneşti, iar noua entitate se va situa printre primele 10 bănci din România, având o cotă de piaţă de aproximativ 3%.

Oferta înaintată este parte a acordului încheiat în luna iunie 2019 între EximBank şi National Bank of Greece (NBG) privind achiziţia participaţiei acesteia de 99,28% în acţionariatul BROM.

În urma achiziţiei, EximBank intră pe piaţa de retail din România, devenind o bancă universală cu servicii complete.

„Prin achiziţia Băncii Româneşti, EximBank îşi îmbunătăţeşte serviciile acordate clienţilor locali şi îşi creşte capacitatea de susţinere a dezvoltării economiei româneşti. Cota de piaţă a BROM, un management performant şi un nivel bun de solvabilitate şi lichiditate completează punctele forte ale EximBank, împreună urmând să fim şi mai puternici. Sunt încrezător că toate aceste elemente definitorii, unificate la finalul procesului de integrare ce urmează, vor crea o instituţie de referinţă pe piaţa financiar-bancară ce va răspunde mai bine cerinţelor clienţilor noştri”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

J.P. Morgan Securities plc a acţionat în calitate de consultant financiar unic în cadrul tranzacţiei. EximBank a mai fost asistată de către Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, în timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan internaţional, iar Bulboacă&Asociaţii SCA a asigurat asistenţa juridică pe plan local.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
23.01.2020, 20:49:35

Bravo! Oare, cum de a permis Comisia Europeană aşa ceva? Avem deja trei bănci-Transilvania, CEC, Eximbank- cu o cotă de piaţă care se apropie de 30%. Deci, majoritatea capitalului bancar este a băncilor străine, care deţin aprox 70%. Capitalul bancar românesc trebuie să devină majoritar, altfel va fi rău de noi.

+1 (1 vot)
Smeritu Pahomie
24.01.2020, 01:26:50

Asa cum s-a demolat Romania in 30 de ani.....e firesc sa dispara si BNR-ul sau alte filiale romanesti .....ca nici USA n-a avut niciodata vreo Banca Americana.....Federal Reserve e detinuta numai de evreii Rotschildieni....de aia "imperiul" ...e in cadere libera ca oricare altul.....caci "imperiul corporatist" care nu plateste nici o taxa a preluat puterea....

-1 (3 voturi)
niki nikita11
24.01.2020, 02:49:34

'Banca romaneasca' nu a fost niciodata romaneasca. e doar un nume.

Modifică Setările