Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Fabrica de Arme Cugir îşi dublează activitatea după ce a încheiat un contract cu o ţară NATO. Vor fi angajate 300 de persoane

1
5 Jun 2013 15:05:15
Autor: Adina Vlad
Fabrica de Arme Cugir a finalizat în primăvara anului trecut prima puşcă de asalt de concepţie integral românească, la standarde NATO
Fabrica de Arme Cugir a finalizat în primăvara anului trecut prima puşcă de asalt de concepţie integral românească, la standarde NATO

Fabrica de Arme Cugir a încheiat recent un contract pentru livrarea de armament uşor către o ţară membră NATO, care va genera dublarea activităţii în acest an, a declarat miercuri ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Fabrica are peste 600 de salariaţi şi recent am încheiat un contract pentru dublarea activităţii. Fabrica de arme Cugir produce arme uşoare. Ministerul de Finanţe este, în general, foarte reţinut la crearea de noi locuri de muncă la unităţi care au datorii, temându-se poate, pe bună dreptate, că noi angajări ar putea să sporească pierderile. Eu am vorbit cu colegi de la Ministerul Finanţelor, dat fiind că şi eu am trecut pe acolo şi am o anumită sensibilitate faţă de argumentele Ministerului Finanţelor", a spus ministrul într-o conferinţă de presă.
 
El nu a dat alte informaţii privind acest contract, dar a precizat că fabrica de armament a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 11 milioane lei.
 
Fabrica de Arme Cugir a finalizat în primăvara anului trecut prima puşcă de asalt de concepţie integral românească, la standarde NATO, arma fiind în prezent testată de soldaţii români în teatrele de operaţiuni.
 
Vosganian s-a declarat surprins că industria de apărare din România a ajuns în impas deoarece interesul este real faţă de acest sector. Pe viitor, ministrul a anunţat că va mai aduce astfel de contracte şi pentru Metrom Braşov, Carfil şi pentru introducerea în circuitul economic a unei instalaţii de la Orăştie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jupânu'
6.06.2013, 01:00:13

dom' poet - coloana-a-V-a, da' unde-s Tupolevurile alea domnule ? Am inteles ca ne-apucam de fabricat Tupolevuri ... unde-s dom' sef ?

Modifică Setările