Finanţare de 185.000 euro pentru o soluţie digitală de administrare a spaţiilor comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Startup-ul românesc Bright Spaces va dezvolta o platformă digitală de leasing şi management spaţii comerciale, pe baza unei finanţări de 185.000 euro, obţinute de la fondul de investiţii Sparking Capital, lead investor, Growceanu Angel Investment şi Ilinca Păun, Business Angel.

Soluţia creată de echipa Bright Spaces, dedicată domeniului property tech şi companiilor care închiriază spaţii comerciale, pune la dispoziţia acestora o interfaţă uşor de utilizat, în care vor putea fi colectate o serie de date, inclusiv istoricul de închiriere şi fluxul acestui proces.

Startup-ul şi-a prezentat soluţia şi în cadrul primului eveniment de tip hackathon din domeniul imobiliar, Real Estate Hackathon, organizat de către PropTech România, desfăşurat în primăvara acestui an la Bucureşti, şi a obţinut locul întâi. 

„Bright Spaces reprezintă materializarea know-how-ului echipei noastre în zona de Digital Product Development, după o experienţă de peste 10 ani în proiecte de complexitate similară”, au precizat fondatorii Bright Spaces, Bogdan Nicoară şi Andrei Constantin.

Sparking Capital este un fond cu capital de risc constituit din surse private, care a coordonat procesul de finanţare. Fondul de investiţii finanţează startup-uri de tip pre-seed şi seed, din domenii precum property tech, marketplace, marketing tech, transformare digitală şi sustenabilitate.

Investiţia în platforma Bright Spaces a fost susţinută de Sparking Capital, Growceanu Angel Investment şi Ilinca Păun, Business Angel.

Growceanu reuneşte un grup de investitori tip business angel, activ în Timişoara şi vestul României, cu focus pe zona startup-urilor high-tech. Ilinca Păun este un investitor cu 18 ani de experienţă în domeniul real estate. 

Proptech este un termen folosit pentru a descrie orice fel de soluţie transformare digitală care are legatură cu unul sau mai multe dintre ciclurile de viaţă ale unei proprietăţi imobiliare: de la arhitectură şi construcţii, la dezvoltarea, administrarea, vânzarea/cumpărarea şi folosirea oricăror imobile de tip rezidenţial, comercial, industrial sau de birouri. Un exemplu de soluţii proptech pe piaţa internaţională sunt AirBnB şi WeWork.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite