Afaceri

articolul anterior articolul urmator

FOTO Remus Borza a prezentat-o pe „prinţesa moştenitoare“ din cadrul Hidroelectrica

4
11 Sep 2015 19:44:36
Autor: Daniel Ionascu
Mirela Moga a terminat cu zece toţi anii de studiu şi este şefă de promoţie
Mirela Moga a terminat cu zece toţi anii de studiu şi este şefă de promoţie

Absolventă de hidroenergetică cu zece pe linie, Mirela Moga este o tânără de 25 de ani care a fost prezentată joi de către Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, drept „prinţesa moştenitoare“ a companiei, acesta sugerând că va fi numită director de sucursală în viitor.

Alături de alţi 10 absolvenţi de energetică şi hidroenergetică, ea face parte din lot select de şefi de promoţie care au fost angajaţi la începutul lunii septembrie de către Hidroelectrica în cadrul unui efort de întinerire a companiei, din cauză că media de vârstă în companie este de 49,5 ani.
 
El a afirmat că în anul 2012 nu a putut să o angajeze pe tânără deoarece tot el dăduse ordine ca nicio rudă a angajaţilor din Hidroelectrica să nu mai fie angajată. 
 
Or, chiar dacă a terminat cu zece pe linie la toate examenele, inclusiv licenţa, tânăra nu a putut fi angajată până când interdicţia nu a fost ridicată, deoarece este fiica fost şef de Resurse Umane din zona Sebeş. 
 
Borza a spus ieri că până la intrarea în insolvenţă a  companiei, în anul 2012, circa 3.000 de angajaţi a companiei erau rude între ei, ceea ce făcea compania drept o „Cosa Nostra“. „În 2012 am constatat o realitate: din 5.239 de salariaţi, 3.000 dintre ei erau rude. Prea se transformase Hidroelectrica într-o Cosa Nostra. Angajarea exclusiv pe criteriul de rudenie s-a dovedit a fi contraproductivă“, a punctat el. 
 
Tânăra de 25 de ani a terminat în 2013 Facultatea de Hidroenergetică de la Timişoara, fiind şefă de promoţie, iar în acest an a terminat masterul. 
 
Hidroelectrica i-a oferit acum un post de inginer în cadrul companiei, însă Borza a arătat că va primi o funcţie de conducere în cadrul companiei. 
„Este mai presus de toate o fată deşteaptă şi va fi un om valoros şi loial companiei. Până voi pleca de la Hidroelectrica, s-ar putea să o promovez şi director de sucursală. Trebuie să acceptăm că a venit momentul să predăm ştafeta, pentru că ei sunt viitorul Hidroelectricii”, adaugă administratorul judiciar.
 
Până atunci, însă, Borza a spus că timp de şase luni, Mirela va fi trimisă numai pe teren, pentru a se obişnui cu instalaţiile, urmând să lucreze în hidrocentrale, la transformatoare, statori, turbine şi alte echipamente, pentru a se "mânji de vaselină" şi a cunoaşte direct părţile mecanice şi cele electrice. Ulterior, va reveni la birou. 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Geo
11.09.2015, 22:03:28

Bravo ei, un pic de experienta nu-i strica, inainte de a conduce-in rest- sa confirme notele de 10.

-1 (1 vot)
Un Cititor
12.09.2015, 01:58:02

Toata stima domnule Remus Borza! Ati scos Hidroelectrica din mainile baietilor destepti, si asta cu eferturi mari, iar onorariul primit il meritati. Fiecare companie de stat careia i se cere insolventa, are nevoie de cate un administrator judiciar precum dumneavoastra. Fiti onest, si nu va murdariti mainile! Romanii va vor purta respectul. Felicitari Mirelei Moga pentru rezultatele obtinute ca student si masterand, respectiv suficienta perseverenta in a invata cu mainile murdare de ulei ce insemna Hidroelectrica! Astfel cred ca va invata sa pretuiasca si construiasca asemeni lui Remus Borza.

M Costi
12.09.2015, 05:52:06

Posturile de conducere intr-o mare compania de stat nu trebuie oferite pe baza de tinerete sau de note bune la facultate ci castigate la concurs , pe baza de valoare dovedita in posturi ierarhic inferioare , de executie ! (Am mai avut o absolventa de Harvard si promovata direct ministru , fara experienta in domeniu...) La 25 de ani si cu nicio experienta practica ...in spate , e greu de crezut ca poti cunoaste intreaga activitate a unei mari companii , cu activitate pe multe judete si mii de angajati. In plus , un post de conducere presupune atat bune cunostinte de specialitate cat si cunostinte teoretice si practice de management . Iar abilitatea de a lucra cu oamenii , de a conduce echipe si colective de specialisti , este esentiala Acest lucru trebuie demonstrat in posturile ierarhice inferioare , promovarile trebuie sa fie succesive si pe baze de rezultate.

+2 (2 voturi)
Toru Okada
12.09.2015, 08:02:48

frumoasa, desteapta, full de bani, mostenitoarea unui post de director... sa vedem cine este norocosul care o ia de nevasta. :D

Modifică Setările