Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Gheorghe Pogea, fostul ministru al Finanţelor, numit director general al producătorului de mezeluri CrisTim

0
30 Sep 2013 07:37:37
Autor: Adina Vlad
Gheorghe Pogea a fost şef la Finanţe în cel mai greu an de criză, atunci când România s-a împrumutat cu 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional FOTO Adevărul
Gheorghe Pogea a fost şef la Finanţe în cel mai greu an de criză, atunci când România s-a împrumutat cu 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional FOTO Adevărul

Gheorghe Pogea (58 de ani), fost ministru al Finanţelorn în cabinetul Boc, ocupă de la începutul lunii august poziţia de director general al grupului CrisTim, compania antreprenorului Radu Timiş şi unul dintre cei mai mari producători de mezeluri de pe piaţa locală cu afaceri de 64 de milioane de euro, potrivit „Ziarului Financiar“.

Pogea a fost şef la Finanţe în cel mai greu an de criză atunci când România s-a împrumutat cu 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional. De numele lui Pogea se leagă şi introducerea impozitului forfetar.
 
„Din data de 6 august sunt directorul general al grupului CrisTim. Am avut activitate în consultanţă la CrisTim timp de 7-8 luni în prealabil, iar apoi am primit această propunere pe care am acceptat-o. Gestionez strategia de dezvoltare a grupului“, a declarat Gheorghe Pogea pentru „Ziarul Financiar“.
 
El este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti şi deţine titlu de doctor în ştiinţa şi ingineria materialelor. Între 1996 şi 2000 a fost director general al Siderurgica Hunedoara, iar în perioada 2001-2008 a ocupat pe rând fotoliul de director general al Marmosim şi Titan Mar, ambele companii controlate de Adriean Videanu.
 
Citiţi mai multe pe acest subiect pe zf.ro. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările