Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Globalworth se listează luni la Bursa de Valori Bucureşti, prin cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative din România

0
26 Jul 2017 12:35:44
Autor: Elena Deacu
Globalworth Tower FOTO BogArt
Globalworth Tower FOTO BogArt

Fondul de investiţii Globalworth se va lansa luni, 31 iulie, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), printr-o emisiune de obligaţiuni corporative prin care doreşte să atragă 550 de milioane de euro. Aceasta este cea mai mare emisiune de obligaţiuni de către o companie care activează în România.

Emisiunea de obligaţiuni, intermediată şi de brokerul român BT Capital Partners, se va desfăşura la Bucureşti şi la Dublin.

La eveniment vor participa Ludwik Sobolewski, preşedinte al Directoratului şi CEO al Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, Dimitris Raptis, Deputy CEO and Chief Investment Officer Globalworth şi Paul Prodan, preşedintele Consiliului de Administraţie BT Capital Partners.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi folosite pentru achitarea unor datorii ale companiei, dar şi în scopuri corporative generale.

Obligaţiunile emise de Global­worth au o maturitate de cinci ani, scadentă la 20 iunie 2022, şi o rată anuală a dobânzii fixă de 2,875%, plătibilă anual începând cu 20 iunie 2018.

Compania a solicitat admiterea bondurilor pe Lista oficială a Bursei irlandeze şi tranzacţionarea pe piaţa reglementată. Titlurile au fost evaluate la BB + / stabil de către Standard & Poor's şi Ba2 / stabil de către Moody's.

Compania Globalworth Real Estate Investments Limited deţine un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro.  De la momentul înfiinţării companiei Globalworth, în februarie 2013, investiţiile derulate au ajuns la circa 814 milioane euro, dintre care 244 milioane euro au fost cheltuiţi pe finalizarea achiziţiei a patru clădiri de birouri clasa “A” în Bucureşti. Printre asset-urile companiei se numără Globalworth Tower, Green Court A şi B, TCI, Unicredit HQ, Globalworth Plaza, Upground Towers. Acţiunile companiei au fost acceptate la tranzacţionarea pe piaţa bursieră de la Londra (AIM) în iulie 2013.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările