Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Grupul Beltrame începe producţia de oţel-beton la COS Târgovişte. S-au recrutat aproape 300 de angajaţi

4
23 Jun 2022 17:31:22
Autor: Melania Agiu
Foto: gruppobeltrame.com
Foto: gruppobeltrame.com

AFV Beltrame Group, producător de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, a demarat, după achiziţia COS Târgovişte în luna martie a acestui an, procesul de recrutare de personal şi modernizare a combinatului şi a început producţia de oţel – beton sub brandul Donalam, ajungând astfel la două unităţi de prelucrare a oţelului, în Călăraşi şi Târgovişte.

„După achiziţia COS Târgovişte în luna martie a acestui an, AFV Beltrame Group a demarat procesul de recrutare de personal şi modernizare a combinatului şi a început producţia de oţel – beton sub brandul Donalam, ajungând astfel la două unităţi de prelucrare a oţelului, în Călăraşi şi Târgovişte. Compania devine astfel singurul producător de oţel-beton cu ciclu complet din România, urmând să furnizeze circa jumătate din necesarul intern în sectorul construcţiilor, pentru a pune capăt dependenţei pieţei locale de importurile din Europa şi din afara ei”, anunţă compania, potrivit News.ro.
 
Pentru relansarea activităţii combinatului, compania Beltrame a recrutat până în prezent apropre 300 de angajaţi, o parte dintre aceştia fiind foşti angajaţi ai COS Târgovişte, iar până la final de iulie intenţionează să ajungă la un număr de 450 de angajaţi.
 
Într-o primă fază, vor ieşi de pe porţile combinatului Donalam Târgovişte circa 10.000 tone de oţel-beton/ lună, iar în 2023 capacitatea de producţie va creşte la circa 30.000 tone/lună, însemnând peste 300.000 tone/an.
 
 Astfel, fabrica va asigura României circa jumătate din necesarul intern de oţel-beton pentru construcţii, care este în jur de 600.000 – 700.000 de tone anual. În prezent, România importă în totalitate acest material din ţări precum Bulgaria sau Turcia.
 
„Reluarea producţiei interne de oţel-beton, un sector esenţial al siderurgiei, reprezintă un pas important pentru reindustrializarea României şi va oferi ţării o gură de oxigen în criza materialelor de construcţii, generată de pandemie şi conflictul din Ucraina. Cu ajutorul investiţiilor programate în modernizarea şi dezvoltarea facilităţilor de producţie, combinatul din Târgovişte va redeveni un pilon de susţinere pentru economia românească”, a declarat Carlo Beltrame, Group Business Development în cadrul AFV Beltrame.
 
Viziunea grupului Beltrame este să transforme vechea oţelărie într-o unitate de producţie competitivă la nivel european, atât ca eficienţă, cât şi din punct de vedere al mediului.
 
„În următorii 5 ani vor fi investiţi aproximativ 100 de milioane de euro în modernizarea utilajelor, iar 80% din buget va fi alocat achiziţiei de tehnologii care permit reducerea emisiilor de carbon, creşterea eficienţei energetice şi tranziţia către o economie circulară, prin reutilizarea resurselor şi reducerea la minimum a deşeurilor. Până în al cincilea an al investiţiei, vor fi generate aproximativ 1.000 de locuri de muncă pe plan local”, mai anunţă compania.
 
Pe lângă punerea în funcţiune a fostei oţelării, Beltrame se află în faza finală de autorizare a unei fabrici verzi de oţel-beton şi sârmă laminată, care va fi construită tot pe amplasamentul de la Târgovişte.
 
Noua oţelărie va fi cea mai avansată din lume din punct de vedere tehnologic şi va avea cel mai redus nivel de emisii de gaze cu efect de seră din industrie. Proiectul include şi construirea unui parc fotovoltaic, cu putere instalată de 100 – 120 MW şi dotat cu sistem de stocare a energiei, care va alimenta unităţile de producţie.
 
Odată cu finalizarea acestei fabrici verzi, preconizată în 2024, capacitatea totală de producţie a Donalam Târgovişte va fi de aproximativ 700.000 - 800.000 tone de oţel-beton şi sârmă laminată anual. În sectorul construcţiilor, consumul total intern de oţel - beton ṣi sârmă este de circa 1,5 milioane tone/an. 
 
Pentru 2022, grupul Beltrame estimează o cifră de afaceri de circa 140 de milioane de euro în România, un nivel similar cu cel din 2021. 
 
Înfiinţat în 1896, AFV Beltrame Group este în prezent unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine 7 fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajaţi, peste 2 milioane de tone de oţel vândute anual şi activităţi comerciale în peste 40 de ţări.
 
 
Citeşte şi: O celebră fabrică din România va fi redeschisă de un grup italian. „Va fi cea mai mare şi cea mai modernă din lume”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ionica Porumbel
23.06.2022, 17:50:30

întâi rad tot, apoi mai văd

0 (2 voturi)
Sever H.
23.06.2022, 18:15:55

Întâi a ras mare parte muscalul care a fost proprietar.

+1 (1 vot)
Realist
23.06.2022, 19:06:01

Bine-venita investitie ! PS: Nu stiu de ce razi tu Ionica, dar eu rad de subtitlu: "S-au recrutat apropre 300 de angajaţi"

+2 (2 voturi)
Ionica Porumbel
23.06.2022, 22:09:11

Nu cunoști expresia „a rade tot” (N.B. - „a lăsa pământul gol”/„a șterge orice urmă”/„a face tot să dispară”...etc.)?! Eu aș râde dacă n-ar fi de deplâns.

+1 (1 vot)
Modifică Setările