Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Guvernul a aprobat un memorandum privind redresarea Poştei Române

1
27 Sep 2017 19:37:53
Autor: News.ro

Guvernul a aprobat miercuri un memorandum ce presupune măsuri pentru redresarea activităţii companiei naţionale Poşta Română, între acestea fiind creşterea veniturilor, reorganizarea companiei prin înfiinţarea centrelor de profit la nivel regional, dar şi renegocierea contractelor existente.

”Planul strategic cuprinde un set de măsuri printre care cele mai importante vizează: creşterea veniturilor prin diversificarea produselor şi serviciilor, utilizarea eficientă a fondurilor anuale primite de la Uniunea Poştală Universală (UPU), bani care nu au fost folosiţi niciodată deşi, în fiecare an, 200.000 de dolari au fost puşi la dispoziţia companiei pentru dotări curente (cântare, scannere, cititoare de bare etc) şi renegocierea contractelor existente cu agenţii economici”, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, într-un comunicat.

O măsură este reorganizarea companiei prin înfiinţarea centrelor de profit la nivel regional, ceea ce presupune responsabilizarea conducerilor locale în gestionarea bugetului şi în atragerea de venituri destinate dezvoltării zonei respective.

”Printre măsurile de redresare sunt cuprinse, de asemenea: introducerea controalelor volum-tarif-încasări, analizarea tarifelor practicate, achiziţia de echipamente moderne şi tehnică de calcul, prioritizarea investiţiilor în scopul efectuării dotărilor absolut necesare desfăşurării activităţii la standardele impuse de piaţa de curierat”, punctează ministerul.

Măsurile din planul strategic urmăresc reconstruirea şi consolidarea instituţiei într-o companie profitabilă care se autofinanţează şi se dezvoltă ca un furmizor modern de servicii poştale, la tarife accesibile şi standarde europene.

Planul strategic de redresare a companiei se intinde pe cinci ani, are termene clare pentru fiecare etapă de implementare în parte şi vine în completarea majorării capitalului social al companiei, proces care se află în desfăşurare, mai informează comunicatul.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Poşta a anunţat recent că a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

cooper sheldon
28.09.2017, 15:51:04

Sa-l aduca inapoi pe Nica! Cate rele nu le-a facut el PSDistilor si ei l-au recompensat cu post de Europarlamentar. Rade lumea de voi, mai draga.

Modifică Setările