Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Hard Working Managers

10
20 Apr 2021 13:30:39
George Butunoiu

Atât de mult se vorbeşte despre (şi se îndeamnă la) originalitate, descătuşare, la eliberarea tuturor efluviilor care ies din tine, la facerea totului pe dos, adică „out of the box”, încât mă văd obligat să intervin şi să apăr valorile manageriale clasice, universale în cultura occidentală, cele tradiţionale, „bătrâneşti”: educaţia solidă şi fără scurtături, munca susţinută, disciplina şi autocontrolul, rigoarea,

luciditatea şi realismul, onestitatea, implicarea civică, justiţia socială, onoarea, generozitatea, cultura generală, în faţa asaltului celor care vă propun „scurtături” cu tot felul de soluţii miraculoase pentru orice, practic: job, carieră, management, business, formate de CV-uri care vă garantează obţinerea oricărui job, dublarea salariilor, urmată rapid de o triplare etc.

S-a ajuns până acolo, încât noi, cei care am mai rămas inside the box, ne vedem obligaţi să ne organizăm ca să ne apărăm. Aşa că am pus mâna pe armele pe care le-am găsit la îndemână (Linkedin, Facebook, Clubhouse...) şi ne pregătim de luptă. Primul pas a fost să creăm o comunitate a celor care doresc să promoveze şi să impună aceste principii clasice, tradiţionale, în organizaţiile şi comunităţile din care fac parte: „Hard Working Managers”.

Vin în această comunitate cei care se simt în lumea lor printre ceilalţi care înţeleg şi fac lucrurile în acelaşi fel şi nu rezistă tentaţiei compromisurilor facile, nu se fofilează pentru a obţine mai mult sau mai repede decât consideră ei înşişi că merită şi că este corect şi moral, sunt critici şi circumspecţi faţă de „soluţiile” care garantează câştiguri mari cu muncă puţină. Aici sunt cei care preţuiesc marile valori universale, care sunt fundamentul iudeo-creştin al civilizaţiei occidentale tradiţionale.

Cei din această comunitate muncesc din greu ca să ajungă unde îşi propun şi nu sunt convinşi că doar ideile geniale ar putea să-i propulseze în carieră. Şi ştiu că şi eticheta „bun manager” este valoroasă, nu doar cea de „lider”. Şi cred că nu e ruşinos să nu fii „outside the box”. Ei se pun de-a curmezişul ipocriziei, duplicităţii, indolenţei, superficialităţii, compromisului mercantil, lenei de a gândi şi de a acţiona.

Şi mai fac ceva cei din această celulă de rezistenţă: tratează corectitudinea politică, de orice fel ar fi ea, foarte analitic, critic, cu foarte mult discernământ, logică riguroasă şi luciditate.

Aici sunt oameni neînfricaţi, care te privesc în ochi când vorbesc cu tine şi la care nu veţi găsi false pudori, cum ar fi evitarea discuţiilor despre politică. Dimpotrivă, acestea sunt binevenite, ştiind cu toţii că nu pot face o sută de membri ai comunităţii HWM într-un an cât poate strica un singur politician într-o săptămână. Da, aşa face un Hard Working Manager, nu îi este ruşine să spună că munceşte din greu, nu-l deprimă că avansează doar pas cu pas şi nu caută în permanenţă, nevrotic, idei geniale care să-l propulseze dintr-odată cu şapte paşi înaintea celorlalţi... 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

pathfinder
20.04.2021, 13:42:55

De data asta e reclama la linkedin. Cre' ca merge tare prost treaba cu recrutarea zilele astea...

-3 (5 voturi)
Moto Moto
20.04.2021, 13:46:12

LOL

+2 (2 voturi)
Paun Al
20.04.2021, 14:09:14

Ambele variante , inregimentarea in organizatii, in corporatii, sau o activitate "liberala", independenta, creativa , presupun mai intai, o prima faza de formare, de acumulare , de dezvoltare. In ce masura se poate face asta "out of the box", sau institutional, formandu-te si capatand experienta in structuri specializate, este o discutie. O data format, pregatit sa urmezi o cariera, sau sa-ti urmezi visul.. e bine ca fiecare sa gandeasca ca la sah, sa anticipeze etapele care urmeaza si sa-si asume posibilele lor consecinte. Si atunci totul este in regula. Pe principul, "decat sa ne para rau ca nu am incercat, ca nu am experimentat ceva, mai bine sa ne para rau ca am incercat". Napoleon a vandut o iluzie soldatilor sai, cand le-a spus ca "in ranita fiecarui soldat se afla un baston de maresal" Pentru ca daca ne uitam la statistica, la realitate, cati soldati devin maresali.. realitatea este deprimanta..)) ( la noi este ,mai optimista, pentru ca avem cel mai mare numar de generali , comparativ cu marile puteri militare..:))

+4 (4 voturi)
pathfinder
20.04.2021, 14:12:35

Daca ai timp de sahul ala inseamna ca nu esti 100% concentrat pe ce trebuie sa faci. Sau ai prea mult timp la dispozitie. Parerea mea...

-1 (3 voturi)
pathfinder
20.04.2021, 14:58:37

Iar aia cu "sa anticipeze etapele care urmeaza" e monumentala. 2008? 2011? 2020? Si inca mai avem de trait...

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările