Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Hidroelectrica: Cheltuielile pentru salarii cresc cu 43% în 2018. Cât vor câştiga şefii

0
16 Apr 2018 14:58:30
Autor: Afrodita Cicovschi

Proiectul de venituri şi cheltuieli al producătorului de energie hidro prevederi creşteri consistente ale salariilor în acest an, cu 43,3% faţă de anul trecut. În paralel, şefii companiei îşi propun venituri lunare de câteva zeci de mii de lei.

Hidroelectrica estimează că, în 2018, chelltuielile de natură salarială vor creşte cu 43,3%, în timp ce profitul va scădea cu 41,38%, „ca urmare a previziunii veniturilor pe baza unor estimări prudente ale producţiei în anul 2018, precum şi a constituirii provizioanelor aferente abandonării unor investiţii istorice cu funcţiuni complexe, nivelul veniturilor fiind corelat cu cel al cheltuielilor”.
 
Potrivit anexei la proiectul de HG, postat spre dezbatere pe site-ul Ministerului Energiei, cheltuielile cu salariile sunt estimate la 333,4 milioane de lei, la care se adaugă bonusuri de 29,7 milioane de lei.
 
În prezent, Hidroelectrica are 3.493 de angajaţi, ceea ce înseamnă că venitul mediu lunar al fiecărui angajat este de 8.662 lei.
 
Şefii şi-au dublat lefurile
 
La data de 4 mai, se discută nivelul la care vor fi majorate salariile membrilor Directoratului şi ai Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.
 
Conform propunerii postate pe site-ul Hidroelectrica, venitul lunar al unui membru al Directoratului ar putea fi în medie de 68.166 lei brut lunar, iar cel al unui membru al Consiliului de Supraveghere de 31.976 lei. 
 
Cine sunt şefii Hidroelectrica
 
De la ieşirea din insolvenţă, compania a fost condusă doar de manageri provizorii, scrie hotnews.ro. Pe 30 martie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a închis definitiv procedura insolvenţei. De atunci, au tot fost numiţi interimari, în special din zona ALDE, apropiaţi de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu.
 
Pe 20 mai ar urma să expire mandatele provizorii ale actualilor membri ai Consiliului de Supraveghere, însă ar putea fi numiţi pentru încă patru luni aceleaşi persoane: Ioana Andreea Lambru (preşedinte), Oana Truţă, Andreea Negru Ciobanu, Karoly Borbely, Gabriel Andronache şi Dorin Liviu Nistoran. 
 
Membrii Directoratului sunt Bogdan Nicolae Badea (preşedinte), Marian Bratu, Bogdan Şoşoacă, Adrian Volintiru şi Răzvan Ionuţ Pataliu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările