Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Hornbach nu va mai cumpăra lemn de construcţii de la Holzindustrie Schweighofer

2
22 Dec 2016 15:52:12
Autor: Adina Vlad
Retailerul de bricolaj Hornbach deţine şase magazine pe piaţa românească
Retailerul de bricolaj Hornbach deţine şase magazine pe piaţa românească

Retailerul de bricolaj Hornbach va renunţa, din luna ianuarie 2017, la contractul cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer privind comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, deoarece compania vrea ca furnizorii săi „să respecte principiile silviculturii responsabile“, a anunţat joi retailerul.

„Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile“, a declarat directorul general Hornbach România, Mugurel-Horia Rusu.
 
Compania se asigură că toate materialele lemnoase şi produsele din lemn provin din silvicultură sustenabilă, se arată într-un comunicat transmis de retailer. „Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv am fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer şi FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de recertificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit“, a mai spus Rusu.
 
Hornbach şi-a asumat, încă din 1996, responsabilitatea faţă de WWF şi Greenpeace de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale, se mai arată în comunicat. 
 
Hornbach este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exerciţiul financiar 2015/2016, încheiat la 29 februarie, o cifră de afaceri de peste 3,75 miliarde de euro, în creştere cu 5% comparativ cu perioada anterioară. Fondată în anul 1877, Hornbach a ajuns să deţină 154 de magazine mixte de materiale de construcţii şi grădinărit, în nouă ţări din Europa, dintre care şase în România (Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).
 
Hornbach îşi dispută piaţa românească de distribuţie a materialelor de construcţii şi bricolaj cu trei companii autohtone - Dedeman, Arabesque şi Ambient -, plus alte patru multinaţionale - Praktiker, Kingfisher (a cumpărat Bricostore), Leroy Merlin (a cumpărat bauMax) şi Mr. Bricolage.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Vlad Vlad
22.12.2016, 16:29:06

dupa ce au facut milioane acu i-a gasit constiinta. pana acum nu stiau, ei nu au fost informati de unde vine lemnul. Principalul vinonvat mi se pare: Statul romana ( pt pozitia flasca); 2 Holzindustrie pt ca stiau foarte bine ce fac; 3 toti clientii locaili ( multinationale & ceilalti)

ro-lari
25.12.2016, 19:00:29

Ei daca stiam nu mai cumparam de la ei. De cand am vazut cum ne sfidau, austriecii, cu coloana cu peste 30 tiruri ce carau lemn ziua-namiaza mare. Ce au facut patrotii romani joiana si ciolanas in acest sens? Voi ati aflat ceva?

Modifică Setările